Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

FUTÁR-távkapcsoló igényelhető

2018. november 20.
A képen a Gellért téren elhelyezett futár-kijelző látható

A VII. kerületben élő látássérültek térítésmentesen juthatnak hozzá egy „Futár-távirányító” néven ismertté vált készülékhez, mely az önálló közlekedésben nyújt értékes segítséget.

Ez a készülék alkalmas a megfelelően felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél elhelyezett lámpák hangosítására, amennyiben a lámpát erre alkalmassá tették.

A készülék egyetlen gombnyomással felolvassa a hangszóróval ellátott FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat, valamint az M4-es metrónál az éppen üzemelő mozgólépcsőt segít megtalálni hangjelzéssel.

A kiosztható készülékek száma 20 db.

A felhívásra jelentkezők köre: A VII. kerületben állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező látássérültek (vakok, aliglátók, gyengénlátók), valamint a VGYKE, vagy MVGYOSZ (Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége) tagsággal rendelkező személyek, akik nem rendelkeznek távirányítóval.

Érdeklődni, ill. jelentkezni a lampas.erzsebetvaros@gmail.com email-címen, vagy munkaidőben a 06-70-387-52-66-es telefonszámon lehet Kőváriné Orsinál a VGYKE közösségi mentoránál.

Várjuk tehát a VII. kerületben élő látássérültek jelentkezését a fenti elérhetőségek valamelyikén!

Kérlek jelezzetek vissza előbb, mert akkor az átadás is előbb jöhet létre ünnepélyes keretek között, kérlek minden esetben jelezzetek vissza, akkor is ha már van távkapcsolótok.

A képen egy működő FUTÁR-tábla látható