Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Futárfelmérés XIX.

2018. április 9.
A képen a 106-os busz látható az óbudai végállomáson

A 34-es járat Békásmegyer Újmegyeri tér és a Lehel tér metróállomások között, a 106-os járat a Római tér és a Lehel tér között, míg a 134-es járat Békásmegyer, Újmegyeri tér és a Szentlélek tér Hév állomások között biztosít összeköttetést.

Fontos megemlíteni, hogy eredendően a 34-es és a 106-os járatok az Árpád híd pesti hídfőjéig közlekedtek, de a hármas metró északi szakaszának felújítása miatt jelenleg meghosszabbított útvonalon a Lehel tér metróállomásig járnak. Korábban a 134-es járat sem csak a Szentlélek téri hévmegállóig közlekedett, hanem az Árpád hídról lekanyarodott a Margit-szigetre.

Felmérés szempontjából tekintettel az óbudai rész sűrűn lakott lakótelepi részeire, a fontosabb csomópontokon elhelyezett kijelzők és hangos közlekedési lámpák megfelelően működtek. A korábban jelzett hiányosságok javításra kerültek, gondolok itt elsősorban a közlekedési lámpák hangjának megemelésére.

Továbbra is szeretnék mindenkit megkérni, hogy aki látássérültként a mindennapi közlekedése során aktívan használja a kijelzők, illetve a hangos gyalogosátkelők rendszerét, hogy véleményével, tapasztalatainak megosztásával segítse munkánkat. Ezen véleményeket, észrevételeket továbbra is a futarfelmeres@gmail.com e-mail címre várom.

Nagy László

A képen a 106-os busz látható az óbudai végállomáson

A kép forrása: http://3.kerulet.ittlakunk.hu