Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Történelmi áttekintés a 18. kerületi lámpásoknál

2018. április 10.
A képen a XVIII. kerületi tagok ülnek egy asztal körül és hallgatják Robit, a klub szervezőjét

A márciusi klubnapunk témája az 1848-as forradalom és szabadságharc volt. Acsay Péter XVII. kerületi lámpás volt a vendégünk, aki részletesen beszámolt nekünk az akkori eseményekről. Szó volt a híres 12 pont követeléseiről, a Landerer nyomdáról a 12 pont kinyomtatásának helyszínéről, és a közkedvelt Pilvax kávéházról, ahol annak idején összegyűltek a forradalmárok.

A képen a XVIII. kerületi tagok ülnek egy asztal körül és hallgatják Robit, a klub szervezőjét

Petőfi Sándorról, a híres magyar költőnkről elmondta az előadónk, hogy feltételezések szerint a segesvári csatában esett el a harcok idején, de erről nincs pontos információnk mai napig sem, mert nem sikerült bebizonyítani, hogy ez így történt-e valóban? Így Petőfi Sándor halálának körülményeiről a mai napig nem tudunk biztosat.

Ezt követően megismerkedtünk a leendő önkéntesünkkel Ráczné Bojcán Magdolnával, aki a jövőben becsatlakozik a klubunk életébe és különféle dolgokban fog nekünk segédkezni.

A képen Acsay Péter beszélget a klubtagokkal

Mint minden alkalommal, így most is bearanyozta a napunkat, Domoszlai János és Horváth Dávid zenéje. Jana most nem csak hangszeren játszott, hanem énekelt is nekünk egy vidám délamerikai dalt.

A klubnapot egy kellemes beszélgetéssel zártuk.

Juhos Róbert
közösségi civilszevező