Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Futárfelmérés XI.

2017. december 11.
A képen a villamos a Szabadság hídon megy át
A képen a villamos a Szabadság hídon megy át

A kép forrása: iho.hu

A 41-es számú villamos a Bécsi út – Vörösvári út és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között, míg a 42-es villamosjárat a Határ út metróállomás és Kispest Tulipán utca között közlekedik.

Ez utóbbi járat elég rövidke, a két végállomást is beleszámolva mindösszesen 7 megállóval rendelkezik. Talán a nem túl frekventált elhelyezkedésének “köszönhetően” van ezen a vonalon igen kevés kijelző, illetve beszélő gyalogosátkelő telepítve. Pozitívum, hogy ezek legalább megfelelően működtek. Most nem térnék ki a már unalomig ismételt hangerő anomáliára, amit már többször részleteztem, lényeg azonban, hogy itt is szükséges lenne hangosítás, hogy a forgalom zaja kellően ellensúlyozva legyen.

A 41-es számú járat már lényegesen nagyobb útvonalat jár be. Aki a harmadik kerületből szeretne eljutni a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba, annak szerintem nincs is ideálisabb tömegközlekedési alternatíva. Mivel mind a III., mind pedig a XI. kerület jól el van látva kijelzőkkel és beszélő gyalogátkelőkkel, melyeket más villamos- és HÉV-vonalak kapcsán már korábbi cikkeimben kielemeztem, így ezek részletes elemzésére most nem térnék ki.

Talán csak annyit emelnék ki, hogy a legutóbbi, más járatok bejárása során tapasztalt, a kijelzők és gyalogos átkelők hangerőproblémáit részben sikerült orvosolni. Egyéb hibajelenségeket nem tapasztaltam a fenti két vonal kapcsán.

Természetesen továbbra is várom minden kedves olvasó érdemi észrevételét, javaslatát, jelzését a futarfelmeres@gmail.com E-mail címre.

Nagy László