Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Futárfelmérés XIII.

2018. január 13.
A képen az 50-es villamos létható, havas vágányon haladva
A képen az 50-es villamos létható, havas vágányon haladva

A kép forrása: http://hirekbp18ker.blog.hu/

Az 50-es jelzésű járat a Határ út és Pestszentlőrinc, Béke tér között közlekedik; az 51-es számú járat Mester utca / Ferenc körút és Török Flóris utca között biztosít összeköttetést; az 51/A járat pedig a Mester utca / Ferenc körút megálló és Ferencváros vasútálomás megállóhelyek között közlekedik.

Az 51 és 51/A járatok esetén a Mester utca és a Könyves Kálmán Körút közötti vonalszakasz gyakorlatilag közös. Az 50-es járat megállói a “viszonylagos” perifériális helyzete miatt talán a szükségesnél rosszabbul van ellátva megfelelő kijelzőkkel, illetve beszélő gyalogosátkelőkkel. A magam részéről működésbeli problémát nem tapasztaltam, leszámítva a már többszörösen ismételt kijelző és lámpa hangerő alacsony voltát a környező forgalom zajához képest.
A kétgombos távirányítók továbbra is csak a beszélő gyalogosátkelők működtetésében nyújtanak szinte tökéletes megoldást, a futárkijelzők működtetésében továbbra sem brillíroznak.

Az 51 és 51/A jelzésű villamosjáratok vonatkozásában szintén megfelelőnek találtam a kihelyezett akadálymentesítő berendezések működését, javasolnám azonban, hogy akinek esetleg még a régebbi kétgombos távirányítója van, az lehetőségéhez mérten minél hamarabb cserélje le egy modernebb típusra a zökkenőmentesebb kijelző-használat érdekében.

Továbbra is szeretnék kérni mindenkit, aki látássérültként veszi igénybe Budapest tömegközlekedési hálózatát, hogy véleményével, észrevételével segítse közösségünket.

Várom elektronikus leveleiket a futarfelmeres@gmail.com E-mail címre.

Nagy László