Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Futárfelmérés XX.

2018. április 21.
A képen egy 20 E jelzésű autóbusz látható.

A 120-as járat az Újpesti Erőmű és Árpád híd Metróállomás között közlekedik, a 20E járat pedig Káposztásmegyer, Szilas-patak és Keleti pályaudvar metróállomás között biztosít összeköttetést.

A kijelzők, illetve hangos közlekedési lámpák tekintetében a 120-as busz vonala igen szegényesen van ellátva, viszont ezen berendezések a teszt során megfelelően működtek, nem tapasztaltam működési rendellenességeket.

A kép forrása: http://ik280.iwk.hu

A 20E már egy lényegesen hosszabb buszjárat, melynek véleményem szerint igen fontos szerepe van a közlekedésben, hiszen Káposztásmegyer és a Keleti pályaudvar között biztosít közvetlen összeköttetést. Így aki Észak-Újpestről szeretne viszonylag gyorsan bejutni a belvárosba, annak ez a járat ideális választás lehet, mivel átszállás nélkül teheti meg ezt az utat. A 20E járat már több frekventált megállót is érint, így a kijelzők, illetve hangos közlekedési lámpák száma is több. Működési anomáliákat itt sem tapasztaltam, minden megvizsgált eszköz megfelelően működött.

Mivel a felmérés igen előrehaladott állapotban van, ezért szeretnék kérni minden kedves olvasót, hogy tegyen javaslatot azon járatokra, melyek felmérését látni szeretné hírlevelünkben.

Továbbra is várom észrevételeiket, javaslataikat a futarfelmeres@gmail.com e-mail címre, illetve a múlt heti hírlevelünkben leírtak alapján már közvetlenül a BKK-nak illetve a Budapest Közút Zrt.-nek is jelezhetőek a nem működő, vagy hibásan működő futárkijelzők, illetve hangos közlekedési lámpák.

Mindenkinek biztonságos közlekedést kívánok!

Nagy László