Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Futárfelmérés XXII.

2018. május 13.
A képen egy 11-es busz látható, egyike azon helyszíneknek, ahol a felmérés megtörtént

A 10-es számú autóbusz egy körjárat. Az Örs vezér teréről indul, és ide is érkezik vissza. A járat célja a HungExpóra történő eljutás biztosítása. A 11-es számú járat a Batthyány tér és a Nagybányai út között biztosít összeköttetést.

A képen egy 11-es busz látható, egyike azon helyszíneknek, ahol a felmérés megtörtént

A kép forrása: iho.hu

Felmérési szempontból a járat útvonalán megtalálható eszközök megfelelően működtek, és ugyanez a helyzet a környéken fellelhető beszélő és hangos közlekedési lámpák esetében is.

Mivel a felmérés már abban a szakaszában tart, ahol a frekventáltabb közlekedési viszonylatok vizsgálata legalább egyszer megtörtént, így egyre inkább azon ritkábban használt közlekedési járatok kerülnek a felmérés fókuszába, amelyet potenciálisan kevesebb látássérült tömegközlekedő vesz igénybe.

Ennek tudatában kérnék minden kedves látássérült tömegközlekedőt, hogy jelezze felém a futarfelmeres@gmail.com e-mail címre, hogy személy szerint mely közlekedési viszonylatok felmérését tartaná szükségesnek. Ezzel egyrészt az én munkám is hatékonyabbá válna, mivel így célzottan tudnék azon járatokra koncentrálni, melyeket napi rendszerességgel használnak látássérültek.  Természetesen a fenti e-mail címre továbbra is várom minden kedves érdeklődő észrevételét, javaslatát is.

Nagy László