Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Gospel koncert a Mátyás-templomban

2020. március 3.
Az énekesnők

Február 25-én rendhagyó gospel koncerten vettünk részt, mely a keresztény kultúra fellegvárában, a Mátyás-templomban, a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány jóvoltából került megrendezésre.

A képen a Mátyás-templom látható esti kivilágításban.

A gospel zenei stílus, amelyet a keresztény vallási életben használnak egyéni vagy közösségi hit kifejezésére. Az angol nyelvben gospel névvel illetik az evangéliumokat is (főként az újszövetségi Szentírást). Ebben az értelemben a gospel mint zenei műfaj, az evangéliumi tanítások és történetek érzelemtől átfűtött formában történő, előképzettség nélkül is érthető előadása.
(Forrás: wikipedia)

A 90 perces program első részében Alexis Rainbow jazz énekes és Dianna Rose White-Gould zongoravirtuóz duettjét hallottuk.

A koncert a Sing’n Swing’n Sista’s formáció – Harriet Lewis, Joan Faulker és Joanne Bell – produkciójával folytatódott, akik gospelt énekelnek mély átéléssel, hatalmas hangi adottságokkal.

Az énekesnők

Őket a Csík Gusztáv Trió kísérte káprázatos játékával. Csík Gusztáv az egyik legelismertebb zenész a hazai és európai jazzéletben, zenésztársai Sangoma Everett és Markus Schieferdecker – az amerikai és az európai jazz kiemelkedő alakjai.

A koncerten a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány felajánlásával vehettünk részt. Köszönjük a meghívást!

Bernát Zsuzsanna, Puchnyák István és Juhos Róbert
Közösségi civilszervezők