Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Hallássérülteket is alkalmaz a Szerencsejáték Zrt.

2015. március 30.
Kép forrása: rehabportal.hu

Kép forrása: rehabportal.hu

A közösen elindított pilot projekt keretében a Szerencsejáték Zrt. megnyitotta a sorsjegy árusi munkakört a siketek és nagyothallók számára, így két nagyothalló személyt alkalmaztak 6 hónapon át, akiket a zárást követően véglegesítettek is.

A két új nagyothalló integrációjának első lépéseként elkészült egy eljárásrend, amelynek köszönhetően az új kollégák sikeresen, akadálytalanul integrálódtak a Szerencsejáték Zrt. munkatársai közé, és az értékesítőhelyi környezetbe is. A SINOSZ segítségével olyan felvételi és beilleszkedést támogató protokoll született, amely tetszőlegesen alkalmazható más munkakörök humánerőforrás-igényének kielégítése során is.

A Szerencsejáték Zrt.-vel közösen elkezdett projekt része volt a leendő vezetők és munkatársak érzékenyítése, a hallássérült munkavállalókat érintő legfontosabb kommunikációs ismeretek átadása. A képzést siket és nagyothalló trénerek tartották.

A pilot projekt fontos feladata volt, hogy előmozdítsák a sokszínűséget és a befogadó szemléletet a magyarországi munkahelyeken és népszerűsítsék a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos jó gyakorlatokat.

Forrás: OrientPress