Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Hírességek Zuglóban

2020. szeptember 21.
A klubtagok egymás mellett állnak.

Szeptemberi klubnapunkon Zuglóban élt/élő művészekről beszélgettünk.

Budapest legfrekventáltabb kerülete Zugló, és ez meg is látszik azon, hogy nagyon sok művész választotta/választja lakóhelyéül, többek között Bajor Gizi, Deák Ferenc (a haza bölcse), G. Dénes György, Huszárik Zoltán, József Attila, Karinthy Frigyes, Keresztes Ildikó, Laky Adolf (akiről utcát is neveztek el), Puskás Ferenc (olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgó, edző, az Aranycsapat kapitánya, a Nemzet Sportolója. Közismert becenevén Puskás Öcsi), Zelk Zoltán és a legismertebb szerepei közül a Szomszédok című film Taki bácsija, Zenthe Ferenc is.

Idősebb tagjainknak eszébe jutott néhány érdekes történet a színészekről és színésznőkről, ezt is alaposan kitárgyaltuk. Természetesen voltak olyan hírességek is, akik neve nem mindenki számára lehet ismerős, mégis maradandót alkottak, és példaképként tekinthetünk rájuk munkásságukért. Zugló büszke lehet ezekre az emberekre.

Egy nagyon jó hangulatú délutánt töltöttünk együtt, és elhatároztuk, hogy néhány házat, amelyeket még nem bontottak le, meglátogatunk a közeljövőben, ezzel is tisztelegve emlékük előtt.

Kiss Márta
Közösségi civilszervező

A klubtagok egymás mellett állnak.