Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Inycsiklandó beszámoló

2014. április 27.

beszámoló fotó 1

 

beszámoló fotó 2

9.00 órakor már minden tökéletesen a helyén volt. Lelkes hölgyek és urak serénykedtek a bográcsok körül késekkel, kanalakkal, fűszerekkel, kötényben, vagy olyan ruházatban, melyet szívesen „áldoztak fel” a 60 bogrács alól szivárgó tetemes mennyiségű füstös, fűszeres és utánozhatatlan aromának. Ahogy az idő múlt, a hangulat is egyre vidámabbá vált. Ennek egyik oka, hogy a készülő ételek mellett rengeteg olyan program kínálkozott, melyben kicsik  és nagyobbak is megtalálhatták azt a sportolási lehetőséget, melybe belekóstolva új szerepekben próbálhatták ki magukat. Talán ők lesznek a jövő pingpong, csocsó, foci tehetségei, bajnokai? Aki a pihenést választotta, annak sem kellett csalódnia. Az időjárás nagyon kegyes volt a rendezvényre látogatók népes táborához.

Dél tájában megettük, amit főztünk, leszámítva azt az adagot, amivel a nagyérdemű zsűri elé járultunk. A szarvaspörkölt burgonyával nagyszerűen sikerült! Jól mutatja ezt, hogy akik ettek belőle, nem állhatták meg, hogy még egyszer kérjenek „csak egy falatkát az íze kedvéért”.
A IV. kerület közösségi mentorai szeretnének köszönetet mondani Újpest városának azért, hogy biztosították a lehetőséget, mely remekül megmutatta, hogy a főzésnek nagyon hatásos közösségkovácsoló ereje van.

Végh Róbert
a IV. kerület közösségi mentora