Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Januári évtervezés Újbudán

2016. január 29.

vgyke20160105

Abban állapodtunk meg, hogy mindenképpen szeretnénk bővíteni a kerületi klub szabadidős programjaiba bekapcsolódók létszámát, ezért változatosabb kínálatunk lesz erre az évre. Megpróbálunk továbbra is úgy tervezni, hogy a részvétel 2016-ban is mindig ingyenes maradjon. Ez azoknál a programoknál kihívás, ahol az ingyenes részvétel csak külső támogatással lehetséges. Ha úgy alakulna, hogy a támogatás esetleg elmaradna, akkor kitalálunk majd valamilyen pótmegoldást. Ahhoz is tartani fogjuk magunkat, hogy a közösségünket nyitva fogjuk tartani azoknak a látó embereknek is, akik szeretnének csatlakozni hozzánk, így biztosítva a közösségünk integrált jellegét.

A január 14.-i találkozón (mely egy kellemes sétát is tartalmazott) pontosítottuk a terveinket és megbeszéltük a kerületi Lámpás Klub néhány témáját is. Egész biztosan számíthatunk arra, hogy ebben az évben is kitelepül majd a Klubra az Ügyfélszolgálat és a Láthatár Bolt. Többet szeretnénk a saját mindennapos ügyeinkre fordítani, mint például a vásárlás, az öltözködés, különféle segédeszközök és az informatikai eszközökkel is foglalkozni fogunk.

Tavasszal pótolni fogjuk a Várkertre tervezett, de elhalasztott kirándulást. Általában a kisebb kirándulásaink célpontja főleg kerületiek lesznek, de majd Normafa, Óbuda és Budakalász felé is tervezünk nagyobb túrákat. A sportosabb kikapcsolódásra vágyókról sem feledkezünk el és terveink között szerepel például a bowling, a darts vagy a lőteres lövészet. Úgy néz ki, hogy ebben az évben is lesz lehetőségünk egy nemzetközi nagymesterrel sakkozni.

Többször felmerült egy narrált Filmklub igénye. Amennyiben megkapjuk hozzá a külső támogatást, akkor valamilyen formában megvalósulhat. Ebben a kérdésben még vannak nem tisztázott részletek, ezért örülnénk, ha többen mondanának erről véleményt, hogy milyen feltételek teljesülése esetén jönnének el szívesen. A vélemények nagyon fontosak lennének a számunkra, mert most még nagy esélyünk van a legideálisabb megoldást megtalálni.

Nagyon bízunk abban, hogy érdekes és izgalmas programokkal leszünk gazdagabbak 2016 során!

Lenkai Viki és Neumann Károly