Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Jogi előadás és segédeszköz bemutató Kőbányán

2020. november 30.
A klubtagok és az előadók

A kőbányai klub novemberi összejövetelét, havi klubnapunkat 2020. november 9-én, hétfőn 15 órai kezdettel tartottuk meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Klubnapunk alkalmával Dr. Ozvári-Lukács Ádám volt az egyik vendégünk, aki az NFSZK Szülő-Példa-Érték 2020/A/18 számú pályázat keretében látogatott el hozzánk. Ádám részletesen mesélt nekünk a pályázatról, hosszan beszélgettünk vele a fogyatékossági támogatásról, valamint a klubtagok felmerülő jogi kérdéseire is válaszolt. Előadása egy részét online is közvetítettük a Közösség lámpásai – Budapest X. kerületi látássérültek klubja Facebook oldalon azok kedvéért, akik a koronavírus járvány miatt nem tudtak az összejövetelhez személyesen csatlakozni.

A képen Ozvári-Lukács Ádám látható.

A másik vendégünk Németh Róbert, a Láthatár Segédeszköz Bolt munkatársa volt, aki mesélt nekünk a boltban történt változásokról és újdonságokról. Mindenki érdeklődve hallgatta előadását, vendégünk pedig kedvesen és készségesen válaszolt minden felmerülő kérdésre. Robi nagyon sok érdekes és hasznos tárgyat hozott magával, amiket mindenki kipróbálhatott, illetve igény szerint meg is vásárolhatott.

Németh Róbert, a klubnap másik vendége

A klubnap nagyon jó hangulatban telt, és szokásosan egy kötetlen beszélgetéssel fejeződött be.

Bönde Katalin
közösségi civilszervező