Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Jubileumi városünnep Kispesten

2017. június 16.

Kispest önálló településsé válásának 146. évfordulóját kétnapos születésnapi rendezvénnyel ünnepeltük meg. Június 10-én, szombaton és június 11-én vasárnap ismét remek hangulatú családi programok, sztárfellépők egész hada, izgalmas meseillusztrátor-kiállítás, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várta a családok apraja-nagyját.

Vasárnap Kispest lámpásai is részt vettek ezen az ünnepen, melyre csatlakoztak hozzánk Zugló lámpásai, Kiss Márta a Láthatár bolt segédeszköz-kínálatával, valamint különböző érzékenyítő eszközökkel és Tanai Csaba vakvezető kutyájával, Boncával.

SAM_1946

Több érdeklődő felnőtt és gyerek látogatta meg az asztalunkat. A gyerekeket nagyon érdekelte a vaksakk, volt, aki ki is állt István ellen egy játszmára. Bonca a nagy meleg ellenére jól tűrte az érdeklődő kezeket és szívesen bemutatta gazdájával a vakvezető tudását. Márti bemutatta a különböző segédeszközöket, kipróbáltatta az érdeklődőkkel a különböző szembetegségeket demonstráló szemüvegeket és játékosan bemutatta a gyerekeknek milyen, amikor valaki nem lát és úgy kell tárgyakat felismernie. Bemutattuk a Braille-írás eszközeit és a Braille-tábla használatát.

SAM_1946

Ezek a rendezvények nagyon fontosak számunkra, mert közelebb kerülhetnek hozzánk az emberek és megismertethetjük velük a látássérültek mindennapi életét, segédeszközeinket. Megtudhatják, hogy látássérültként is lehet teljes életet élni.

A városünnep az esti tűzijátékkal ért véget. Köszönjük a lehetőséget Kispest Önkormányzatának és reméljük jövőre is meghívnak bennünket a város születésnapi rendezvényére!

A beszámolót készítette: Puchnyák István, közösségi civilszervező