Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Képernyőolvasóval is olvasható mindkét Szülő-Példa-Érték könyv

2021. június 8.
A VGYKE új kiadványának borítója

 

Két könyv is felkerült nemrégiben a Könyveink elnevezésű kockába. Címük és részben írójuk is hasonló, de témájuk különböző.

A Szülő-Példa-Érték szerzői dr. Lukács Réka, dr. Ozvári-Lukács Ádám. A VGYKE ezen kiadványa 2020-ban jött ki a nyomdából, és digitálisan egy ideig a Jogi kisokos rovat mellékleteként volt olvasható, ám mostantól már itt, a Könyveinknél található. Különböző jogi eseteket és fogalmakat vesznek górcső alá a szerzők, közben pedig megosztják velünk azon tapasztalataikat, melyeket a tíz, Lámpás klubban tartott beszélgetés során szereztek. Céljuk ezzel az volt, hogy növeljék a látássérült szülők és gyermekek jogtudatosságát, szükség esetén pedig jogi segítséget nyújtsanak nekik.

A VGYKE 2020-as kiadványának borítója

A Szülő-Példa-Érték II. könyvet Lukács Réka írta, Gy. Dobos Mariann szerkesztette, és 2021-ben jelent meg. Itt a jogi eszközökön túli érdekvédelem, önérvényesítés áll a mű fókuszában. Ezt megelőzően dr. Ozvári-Lukács Ádám és Lukács Réka tartott előadásokat a Lámpás klubokban. Ezek tanulságai mellé levelezésekből és fontos, látássérültek által írt könyvekből emelt be idézeteket a szerző a tíz fejezetbe. A megszólalók kendőzetlen őszinteséggel írtak átélt drámájukról, fel-felbukkanó nehézségeikről. Az ő kitartásuk mindenkinek erőt adhat a hétköznapok küzdelmei során.

Támogatók voltak: Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK)

Az EMMI logója

Az NFSZK logója