Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kerti partin jártunk a 18. kerületben!

2018. október 8.
Egy teraszon ülve beszélgetnek a 18. kerületi klubtagok

Szeptemberben az egyik délután egy kellemes kerti partin vehettünk részt! a 18.kerületi klub önkéntesének, Ráczné Bojczán Magdolna és férje meghívására, tizennégy órára voltunk hivatalosak otthonukba.

Egy teraszon ülve beszélgetnek a 18. kerületi klubtagok

Már a megérkezésünkkor kellemes illat és hangulat fogadta a népes vendégsereget. A köszöntések és beszélgetés közben is érezhető volt a szíves vendéglátás. Aprósütemények és némi étvágycsináló elfogyasztása után, feltálalták számunkra a bográcsban készült sertéspörköltet. Köretként főtt krumplit, illetve csemege uborkát lehetett választani, finom puha kenyérrel.

Egy asztal mellett ülve beszélgetnek a 18. kerületi klubtagok

A pörkölt sajátossága miatt félszáraz borokkal kínált bennünket a háziasszony Magdi férje, aki a nagyon ízletesen elkészített pörköltet is köszönhettük. A főétel elfogyasztása után a háziasszony által készített édes és sós süteményekből kaphattunk ízelítőt. Az étkek elfogyasztása után egy kötetlen jóízű beszélgetés kezdődött.

A kerti partira velünk tartottak még a kispesti lámpások, Bernát Zsuzsa és Puchnyák István, akik a társkerületünk munkatársai és néhány klubtagunk.

Ezúton is még egyszer nagyon köszönjük a meghívást Magdinak és férjének! Kellemes íz élménnyel térhetett mindenki haza.

Juhos Róbert és Mészáros Gábor
közösségi civilszervezők