Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kigyúltak az ünnepi fények

2017. december 24.

Az eseményt Gajda Péter, Kispest polgármestere nyitotta meg. Arról beszélt, az is hagyomány már, hogy innen mond köszönetet minden kispestinek, aki véleményt, elismerő szót mondott, vagy javaslatot tett, közösen gondolkodott, dolgozott az önkormányzattal a kispesti beruházásokért, a város fejlesztéséért.

Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője szelíd és örömteli ünnepet kívánt mindenkinek, és azt, hogy minél több időt töltsünk, tölthessünk a szeretteinkkel.

Deák László, a Kispesti Evangélikus Gyülekezet lelkésze elmondta, hogy milyen különleges alkalom ez, amikor a téren lévő fák sebeit, görcseit, sérüléseit Vízkeresztig fénykoszorúk veszik körbe, ugyanúgy, mint ahogy sokak fénnyel takarják el saját gyengeségeiket, hiányosságaikat. A karácsony pedig szóljon arról, hogy Jézus jelenti az igazi világosságot, a fényt az életünkben. Deák László beszédét rövid imádsággal zárta.

Ezt követően a polgármester a gyerekekkel közösen kapcsolta fel az ünnepi fényeket a Templom téren és a város több pontján, többek között a Kós, a Városháza, a Kossuth, és az Atatürk téren.

A lampionos felvonuláson az Obsitos zenekar indulóira sétáltunk át a Fő utcán át a központi játszótérre, ahol a gyerekeket várta a Mikulás, és sok meglepetés.

A hűvös időben jól esett a forró tea és a forralt bor. A program végén a gyerekekkel közösen gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját, és ezzel megkezdődött a karácsonyra való készülődés. 

Karácsony ünnepén, mindenhol kigyúl a fény,
Minden kéz láthatatlan összeér.
Karácsony ünnepén, az egész földtekén
Még a könnycsepp is a szeretetről mesél.
(100 Folk Celsius)

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők