Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kirándulás a Tündérhegyen

2017. augusztus 23.
A képen a tündérhegyi szikla látható

Korábban már többször szóba került, hogy kellene egy túrát szerveznünk a sokak által nem annyira ismert Tündérhegyre. Ez a túra augusztus 30-án fog megvalósulni, délelőtt.

A túrához a Normafától indulunk el, de akinek igénye van rá, az velünk jöhet fel a 212-es busszal.  Ehhez 9,00-kor kell a találkozási helyre érni.

A képen a tündérhegyi szikla látható

A kép forrása: https://utazom.com

A Normafától hegyi terepen, nem mindig kialakított, kitaposott ösvényen megyünk át a Tündérhegyre, megközelítőleg 2 órás sétával. Az útvonalon lefele és felfele is kell menni, vegyesen. Megfelelő ruházat és erőnlét szükséges, ahogyan a meleg miatt hűsítőt, az esetleges eső ellen pedig egyéni védőfelszerelést is ajánlunk. Eső esetén nagyon sáros szokott lenni akár 2-3 nap múlva is a talaj, ami ellen csak a megfelelő lábbeli véd, de igyekszünk majd a legszárazabb utakat megtalálni. A kirándulás útvonalán nincsen bolt vagy mosdó!

A Tündérhegytől főként lefele fogunk gyalogolni, majd a Libegőtől BKK járattal mehetünk haza. Megközelítőleg 13 órára érkezünk Zugligethez.

A túrára mindenképpen előzetesen kell jelentkezni vagy a 0670/984-1745-ös telefonszámon vagy a lampas.ujbuda@gmail.com email-címen.

Lenkainé Vajda Viktória és Neumann Károly
közösségi civilszervezők