Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kispesti kiskertészek – Bálint gazdára figyelnek

2014. január 20.
Kert
Közösségi kert

Forrás: www.impererzsebet.blog.hu

Immár huszonhat család leli örömét a XIX., kerületben, a Kispesti Első Közösségi Kertben. Legutóbb augusztus 25-én tartottak családi napot, legalább százan vettek részt a gazdag programokon.

A kezdeményezésnek jót tett, hogy egy úgynevezett „celeb” tagjuk is van, az országosan, sőt határainkon túl is ismert Nick Árpád erőművész. A 2 X 2 méteres kiskertekből álló birodalom szakmai vezetője Rosta Gábor, aki a családi napra vendég-előadóként meg tudta nyerni az ország „Bálint Gazdáját”, azaz Bálint Györgyöt, az egykori Ablak című tévéműsor kertészeti tanácsadóját. Az egybegyűltek ezúttal is sok hasznos dolgot hallhattak tőle.

A kertészeti közösségnek van egy látássérült tagja is, Csizmazia Etelka, aki – többi tagtársával együtt -, nagy szeretettel gondozza kis parcelláját, s akinek kispesti Lámpásaink segítettek bekerülni a kertész-közösségbe.

A szakmai programok mellett a családi napon további vonzerőt jelentett a hatalmas kondér gulyásleves, amely délidőre elkészült és mindenki jóízűen fogyasztotta.

A házigazdák vendégül látták a kerület másik közösségi kertjének, az „Arany Katicának” tagjait is, akik ez alkalomból kézműves, valamint kertészeti szakkönyvvásárt rendeztek. A gyerek pedig a nekik kialakított játszó sarokban múlathatták az időt.

(zb)