Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kispesti klubnap a bűnmegelőzésről

2018. április 23.
A képen a kispesti klubtagok a bűnmegelőzéssel foglalkozó tájékoztatót hallgatják egy asztal körül ülve

Áprilisi klubnapunkon Börcsök Gáborné rendőr százados és Sütő Antal nyugalmazott rendőr alezredes volt a vendégünk a XIX. kerületi Rendőrkapitányságról. A bűnmegelőzés, az áldozatsegítés és a balesetmentes közlekedés volt a fő téma.

Börcsök Gáborné, Katika a bűnmegelőzés fontosságáról beszélt, és felhívta a figyelmünket, hogy a nyári időszakban mire kell vigyázni. Megkezdődik a nyaklánc és fülbevaló kitépés szezonja. Ezért sem aranyláncot, sem aranyfülbevalót nem szabad hordani! Betörésnél, zárrongálásnál először a rendőrséget aztán a biztosítót kell értesíteni. Lakáskulcsot és iratokat inkább zsebben tartsunk, ne a táskában! Bárhol történik a bűncselekmény, azonnal segítséget kell kérni a helyszínről. Így nagyobb az esély, hogy az elkövetőt elfogják.

A képen a kispesti klub tagjai hallgatják az előadást

Sütő Antal a kriminológia, kriminalisztika fogalmával ismertetett meg bennünket, és megtudtuk azt is, kik a profilozók, és mi a viktimológia (áldozattan). Beszélt az áldozatsegítésről, és a Fehér gyűrű Közhasznú Egyesületről.
A balesetmentes közlekedésről volt még szó, és jó tanácsokkal látott el bennünket, mire vigyázzunk!

A képen a kispesti klubtagok a bűnmegelőzéssel foglalkozó tájékoztatót hallgatják egy asztal körül ülve

Közép és Észak-Európában április harmincadikán ünneplik Walpurgis éjszakáját. A vidám eseményekben bővelkedő kétnapos ünnep, mely május 2-ra virradóra ér véget, elsősorban Skandináviában és Észak-Európában (Észt, Lett és Németországban) terjedt el. Klubtagjaink érdeklődéssel hallgatták, mik az ottani szokások.

Kvízjátékunkkal pedig tesztelhették, mennyire emlékeznek arra, hogy melyik város melyik megyében van. Domoszlai János pedig dél-amerikai dallamokkal és énekével fokozta a hangulatot.

Tartalmas, interaktív rendezvényünk volt, mindenki jól érezte magát. Sok hasznos tanácsot és ajándékokat kaptunk vendégeinktől, amit ezúton is köszönünk!

Várjuk a májusi klubnapot!

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők