Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kispesti klubnap az Ügyfélszolgálattal

2016. június 6.

Májusi klubnapunkra meghívtuk a VGYKE Ügyfélszolgálat képviselőit. Pásztory-Surányi Emese és Leány Ferenc jött el hozzánk. Bemutatták az Ügyfélszolgálat tevékenységét és a különböző szolgáltatásokat.

ügyfélszolg bemutatkozás tere fere

Tájékoztatást kaptunk a látássérülteket érintő aktuális pályázati lehetőségekről (Péntek Lajos Alapítvány pályázatai, Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány, VGYKE saját pályázatai), szociális juttatásokról, kedvezményekről (pl: gépkocsi szerzési támogatás, fogyatékossági támogatás, rehabilitációs ellátás, Erzsébet Program, utazási kedvezmények), a látássérültek életvitelét megkönnyítő segédeszközökről, a vakvezető kutya igénylésről.

Klubtagjaink feltették kérdéseiket, és korrekt, minden igényt kielégítő válaszokat kaptak. Volt új belépőnk is, akinek  helyben intézték a tagfelvételt, és kiállították a tagsági igazolványt.

Az aktuális májusi témáink sem maradtak el. Beszéltünk a Munka ünnepéről, a Tűzoltók Napjáról, az  esélyegyenlőség Napjáról, a Mentők napjáról. Megemlékeztünk Pünkösd ünnepéről, a Múzeumi világnapról. A sort a közelgő Gyermeknap zárta.

Domoszlai János is eljött hozzánk, és Dél-Amerikai dallamokkal szórakoztatott bennünket. Különleges hangszereit új belépőnk is megnézte, sőt ki is próbálta. Hívtuk klubtagjainkat a szombati (május 28.) fúvószenei találkozóra, amit a Városház téren rendeznek, és a június 12-i Városünnepet is megemlítettük nekik.

Remélem, szép számmal eljönnek programjainkra!

Jutott még idő ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre, és sütizésre. Hazafelé is együtt ment a társaság.

Várjuk a következő klubnapot!

 Bernát Zsuzsanna