Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kispesti Lámpás Klub a lampionos felvonuláson

2018. december 19.
A kispesti ünnepség fényei láthatók a képen, a fák fel vannak díszítve ledekkel

Az Obsitos zenekar indulóival kezdődött idén is a lámpagyújtás és lampionos felvonulás a Templom téren, ahol a Kispesti Lámpás Klub is részt vett. Az ünnepi fények felgyulladása után mindnyájan átvonultunk a központi játszótérre, ahol várta a gyerekeket a Mikulás, a rénszarvas és sok meglepetés.

A kispesti ünnepség fényei láthatók a képen, a fák fel vannak díszítve ledekkel

Immár kilencedik alkalommal közösen kapcsoljuk fel a város ünnepi világítását és visszük át jelképesen lampionokkal a fényeket a város köztereire – mondta köszöntőjében Gajda Péter polgármester. Beszélt arról is, hogy 2018-ban mi mindennek örülhettek a kispestiek: elkészült a vizes játszótér és megújultak az önkormányzat intézményei is. Gajda Péter felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy december 14-ig ismét áll a Városháza aulájában a Mikulás-láda, amelybe a gyerekek bedobhatják rajzos kívánságaikat. A szerencséseket, akiknek teljesíti a Mikulás a kívánságát, meghívják majd egy ünnepségre a Városházára.

A kispesti klubtagok elindulnak a programra

Hagyomány az is, hogy a lampionos felvonulás előtt mindig más egyház kispesti képviselője köszönti a jelenlévőket. Gyetván Gábor, a Nagyboldogasszony templom plébánosa arról beszélt, hogy évről-évre gyertyát gyújtunk otthon a születésnapokon, szeretteink emlékére halottak napján a temetőkben, mert a gyertya több mint egyszerű fényesség. A gyertya lángja melegíti a kezünket, a szívünket, és ez a fény segíti meglátni nekünk azt, hogy mi van a fényen túl. A biztonságot adó szeretett közösséget, akik fontosak számunkra, és akiknek mi is fontosak vagyunk.

A kispesti klubtagok a felvonuláson

A köszöntők után a lampionos menet átvonult a Központi Játszótérre, ahol Vinczek György alpolgármester és a gyerekek meggyújtották a színpadon felállított adventi koszorú első gyertyáját. Ezt követően a színpadon a Csillag Musical Társulat műsorát láthatták az érdeklődők. A felnőtteket hagyományosan forralt borral, a gyerekeket teával kínálták meg a szervezők.

Patek Gábor, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője elmondta, Kispest díszkivilágítására a négy nagy téren (Kós, Városháza, Kossuth, Atatürk) csaknem 1700 méter fényfűzért, azaz közel 17 ezer Led-lámpát használtak. A lampionos felvonulás központ helyszíne, a Templom tér ebben az esztendőben is fényárban úszik. A teret a Közpark Kft. munkatársai varázsolták igazán ünnepélyessé mintegy 5500 méter fényfüzérrel, karácsonyfával és ember nagyságú betlehemmel.

Ismét nagy élmény volt számunkra a lampionos felvonulás Jövünk jövőre is!

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők