Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Klubelőadás az audionarrációról Óbudán

2017. június 7.

Az audionarrációról sokan már hallhattak, esetleg narrációval kísért színházi előadáson is jártak már, de itt a klubon mélyebben is megismerkedhetnek ezzel a hazánkban még viszonylag új szolgáltatással, kezdeteivel, történetével, fogalmával és gyakorlati megvalósulásának részleteivel, egy interaktív élménybeszámoló keretében, melyet vendégeinktől hallhatnak.

Audionarrátor kolléganőnk, S. Tóth Erika és a Holdvilág Kamaraszínház művészeti vezetője, rendezője és színésze, Koltai Judit közös projektjükről mesélnek nekünk. Aki klubtagjaink közül rendszeresen olvassa a hírlevelet, az már bizonyára hallhatott az eddig akadálymentesített mesejátékokról és egy felnőtt darabról is, épp ezért nem csak ezekről lesz szó, hanem a jövő terveiről is, emellett különleges színházi kulisszatitkokat is megismerhetnek a kedves jelenlévők és végül, de nem utolsó sorban Judit egy kis előadással is kedveskedik majd a közönségnek, ahogy ez már a klublátogatások hagyományává vált az elmúlt hónapokban.

Időpont: 2017. június 16., 10 és 12 óra között.
Helyszín: Békásmegyeri Közösségi Ház (1039 Bp., Csobánka tér 5.)

Pintér Teréz klubvezető és vendégei: Koltai Judit és S. Tóth Erika, mindenkit várnak szeretettel!

Kulisszabejárás

A cikkhez csatolt kép a Holdvilág Kamaraszínház, Hamupipőke című csodálatos mesejátékának második, látássérültek számára is akadálymentes előadása előtt készült, 2016. november 20-án.

A kulisszabejárás egy mozgalmas pillanatát kapta el a fotós, nagy a nyüzsgés a színes paravánok előtt. Mindenütt színészek és kíséretükben az érdeklődő látássérült közönség. Az egyik kedves néző (igen, így hívjuk a vak embert is, aki színházba megy!) épp végigsimít a herceg (Petyi János) pompázatos, aranyszalagos, királykék selyemfelöltőjén. Mellettük egy kedves idős tagunk mosolyog, közben az előtérben Hamupipőke (Kerekes-Katz Petra) hosszú fonott copfja tűnik fel, lévén háttal áll a fotósnak. A narrátor (S. Tóth Erika) szinte elbújik a herceg palástja mögött, de azért mosolyog.