Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Párakertben hűsöltünk

2017. szeptember 4.
Tagok ülnek a gusztusos asztalnál

Augusztus az egyik legmelegebb nyári napján nagy élményben volt részünk! A szentendrei látássérültek nem mindennapi meghívást kaptak: Szűcs Katalin kerti partyra invitált minket az otthonába. Sajnos többen lemondták a találkozót a nagy melegre hivatkozva, de aki el tudott jönni, az nem bánta meg!

A szokott buszmegállóban kezdtünk gyülekezni, de néhányan közlekedési akadályok miatt csak fél órával később értek oda. Amikor mindenki megjött, együtt folytattuk utunkat a megadott címre. Valaki tudni vélte a jó irányt, de kiderült, hogy nem jól tudta és eltévedtünk, így egy hosszabb szakaszon végig haladva értünk oda. Mindez nem okozott volna gondot, ha nem lett volna óriási kánikula, de azért így sem keseredtünk el, mert szeretünk együtt lenni.

Amikor megérkeztünk, akkor kiderült, hogy minden klubtag eljött. Azok is ott voltak, akik előtte lemondták a meleg miatt! Katika kedvesen fogadott, amikor megérkeztünk. Szép fák hűvös árnyéka kísért minket a kerten áthaladva. A ház előtt a terített asztaloknál helyet foglaltunk.

Először különleges ízű homokitalt és sonkával díszített sárgadinnyét fogyasztottunk finom édes és sós sütemények kíséretével.

Tagok ülnek a gusztusos asztalnál

A fák és bokrok felől, a fa tetejéről enyhe pára érintette testünket. Hamar kiderült, hogy vendéglátónk jóvoltából egy igazi párakertben hűsölünk!

Mindez gyorsan feledtette velünk, hogy milyen melegünk volt az oda vezető úton. Nagyon jól éreztük magunkat és jó beszélgetésbe merültünk. Közben Katika és Ági szabadtéri sütögetéssel étvágycsináló finom illatokat varázsoltak. Olykor mi is segítettünk és csodáltuk a szép kertet is. Amikor elkészült a különleges finomság mindenki asztalhoz ült. Frissen sült kellemesen fűszerezett szerb  úgynevezett Miccs húsétel került a tányérokra majonézes burgonya-salátával. Még más sült finomság is került az asztalra!

A képen grillezett húsok vannak

Minden a szívélyes vendéglátásról szólt. Nagyon jól éreztük magunkat így együtt. Köszönjük Katikának ezt a szép délutánt és köszönjük, hogy egész évben gondoskodó szeretetével és anyagi támogatásával segíti a szentendrei látássérültek klubjának zavartalan működését.

Vasné Pintér Teréz
Közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!