Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Klubnap Szentendrén

2017. május 3.

Áprilisi klubnapunkon tizenhatan voltunk együtt a segítő diákokkal együtt. Ebben a hónapban két aktuális esemény került figyelmünk középpontjába.

A Költészet Napja alkalmából a Szentendrei Református Gimnázium diákjainak előadásában verseket hallgattunk meg. A szép verseket és a diákok kedvességét nagy tapssal köszöntük meg.

20170407_152351

A szavalatok után Bartolf Zsuzsanna látássérült népdalénekes húsvéti énekeket énekelt nekünk. A taps itt sem maradt el, mert Zsuzsika szép énekhangját mindig örömmel fogadjuk.

20170407_152945

A versek és énekek meghallgatása után folytatódott a terített asztalok mellett a jó hangulatú beszélgetés. Húsvét előtt miről is beszélhettünk volna leginkább, mint a közelgő ünnepről. Ilyenkor arról is szó esik, hogy ki hogy szokott ünnepelni.

Jólesik az egymásra figyelés, jól esik ha meghallgat bennünket a másik ember. Szükségünk is van erre, mert a közösségi élet legfontosabb része az egymásra való odafigyelés.

Jókívánságainkat egymásnak kölcsönösen kifejezve váltunk el a következő találkozásunk reményében.

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!