Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Közösség lámpása – Mi várható idén?

2015. február 11.
A képen rajzolt emberek láthatók, akik összehajolnak
Kép forrása: bmwr1150gskrisztian.blogspot.com

Kép forrása: bmwr1150gskrisztian.blogspot.com

Milyen változások köszöntöttek be idén a VGYKE életébe?

2015 januárjától alapjaiban változott meg a VGYKE struktúrája. Először az elnökségi tagok között történtek újítások, majd az egyesület három nagy, minden területet lefedő egységre oszlott, melyeket egy-egy operatív vezető koordinál.

Hogyan indultál neki ennek az évnek?

Közel két éve kezdtem meg munkámat az egyesületnél, a Közösség Lámpásai projekt IV. kerületi közösségi mentoraként, januártól pedig a VGYKE alelnökével, Mészáros Ágnessel együttműködve végezzük a közösségi területek (Közösségi Mentorok, VGYKE kistérségek, Mentorszülő hálózat valamint az Érzékenyítő Csoport) koordinálását. A III. VII. VIII. és XV. kerületekben megindult már a látássérültek közösségbe szervezése, ezeken felül pedig az aktív közösségek mentorai is vagyunk.

Mik a célkitűzések a közeljövőt illetően?

Idén is folytatjuk a megkezdett munkát és építjük közösségeinket Budapest kerületeiben, illetve programokat szervezünk klubtagjaink részére. Terveink között szerepel még, hogy a már meglévő klubokat Budapest más kerületeiben élő látássérültek felkutatásával bővítsük és új klubok létrehozásán munkálkodjunk. Továbbá igyekszünk minél színesebb programok szervezésével különleges alkalmakat teremteni a résztvevők számára.

Szerinted ezek a találkozók mennyire kovácsolhatnak össze egy közösséget?

Nem titkolt célunk, hogy a lámpás -és más klubokat közös programok, kirándulások, összejövetelek alkalmával egyre közelebb hozzuk egymáshoz! Előző évben már tapasztaltuk, hogy mennyire jó egy napot együtt tölteni úgy, hogy a kirándulás elején még ismeretlenként szállunk fel egy hajóra, de a nap végére már barátként búcsúzunk el egymástól. Egy közös kiránduláson például szerelem is szövődött már.

Jelentkezés klubjaink valamelyikébe
(a Közösségi Mentoraink bekezdés alatt)

Ivanova Daniela