Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

„Maradj erős!” – Nick Vujicic körútján hazánkba is ellátogat

2016. augusztus 16.

kép
Az iskolai és internetes zaklatás áldozatainak segítése, az együttműködési készség javítása, az elfogadó és befogadó szemlélet kialakítása – ez a fő missziója Nick Vujicic második magyarországi látogatásának. A világhírű prédikátor idén januárban Stand Strong!, azaz Maradj erős! címmel indult kampánykörútra, melynek célja, hogy csökkentse az iskolai zaklatások számát, segítse a fiatal nemzedéket, hogy elfogadóbbak és befogadóbbak legyenek egymással, illetve támogassa a zaklatások áldozatait abban, hogyan lehet felülemelkedni a nehézségeken. A körút néhány európai országot is érint, így Nick Vujicic a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében, a Szeretet a Válasz Egyesület és az Ez az a nap! rendezvény szervezőirodája közreműködésével Magyarországon is előadásokat tart.

„Nem vagyok szuperhős, küldetésem az, hogy inspiráljam az embereket és erőt adjak nekik” – reagált a szervezők meghívására Nick Vujicic. Hozzátette: „Nekem is, sőt mindegyikünknek szüksége van bátorításra, viszont ehhez az kell, hogy motiváljuk egymást, mindennek ez az alapja. Most egy olyan kampányt indítottunk útjára, melyben azoknak a fiataloknak szeretnénk bátorítást adni, utat mutatni, akik már az iskolában, közösségükben valamilyen formában átélték a kirekesztettség vagy megalázottság érzését, amin már én is keresztülmentem. Szeretném megmutatni számukra, hogyan lehet ebből a helyzetből felállni, hogy lehet a nehézségeket lehetőséggé alakítani. »Maradj erős!« Ez az üzenetem.”

„Nagyon örülünk, hogy ismét vendégül láthatjuk Nick Vujicicot Magyarországon” – mondta el Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kerekesszékes szóvivője. „Úgy véljük, hogy a sérült embereknek és mindazoknak, akik valamilyen hátránnyal, nehézséggel küzdenek életükben, fontos lehet az az erő, amit Nick Vujicic képvisel, s amit személyes élettörténete megerősít, alátámaszt. Kiemelt jelentőségű számunkra az a kampány, amit Nick elindított Amerikában és most számos európai országban is, hiszen sérült fiatalként számtalanszor megtapasztaltuk a kirekesztettség, a zaklatás élményét. A Nem Adom Fel Alapítvány számára is fontos cél, hogy segítse, felkarolja és megerősítse azokat a fiatalokat, akik sokszor találkoznak ezzel az élménnyel, és küzdjön a társadalmi integráció ilyen irányú megvalósulásáért. Ennek egyik zászlóshajója többek között a Nem Adom Fel Café és Bar is” – tette hozzá a szóvivő.

Nick Vujicic szeptember 21–22-én tartózkodik Magyarországon, s ez idő alatt három előadást tart a magyar közönségnek. Mindkét nap délután a nagyközönség számára nyilvános, míg 22-én 11 órától csak a középiskolás korosztálynak szóló, őket érintő motivációs előadást tart a budai Tüskecsarnokban. „A diákoknak szervezett előadás különlegessége, hogy nem csak a Tüskecsarnok 3500 fős helyszíni közönsége vehet részt a programon, hanem élő internetes közvetítés segítségével lehetőséget biztosítunk minden magyarországi iskolának, hogy diákjai meghallgathassák Nick Vujicic hiteles, életközpontú üzenetét önmagunk és mások elfogadásának fontosságáról” – ismertette Papp Szabolcs szóvivő. A program megvalósítását a Ustream Hungary Kft. támogatja, akik vállalták, hogy segítik a közvetítés teljes technikai lebonyolítását. „Várjuk mindazon középiskolák jelentkezését, akik bármilyen módon szeretnének résztvevőként bekapcsolódni a programba, és egyben reméljük, hogy szinte valamennyi középiskolába eljut Nick Vujicic üzenete” – fűzte hozzá a Nem Adom Fel Alapítvány munkatársa.

A program megvalósulását a Szeretet a Válasz Egyesület és az Ez az a Nap! Szervezőiroda is segíti. A Szeretet a Válasz Egyesület közel tíz éve támogat hátrányos helyzetben élő gyerekeket és családokat. Egyik legfontosabb céljuk az esélyegyenlőség megteremtése, így nagy öröm számukra, hogy Nick Vujicic második magyarországi látogatása során ismét vele együtt irányíthatják rá a figyelmet a szeretet megtartó erejére és az egymás iránti tisztelet, elfogadás fontosságára.

Az Ez az a nap! rendezvényeket több mint másfél évtizede a hit, a remény és a szeretet jegyében hirdetik meg. „Amit adni tudunk, soha nem más, mint az evangélium tiszta üzenete, mely Nick Vujicic előadásaiban és egész lényében hatványozódik. Kevés embert láttam, aki hitelesebben képviselte volna az örömhírt, mint ő” – mondta el László Viktor, az Ez az a Nap! Szervezőiroda vezetője.

Nick Vujicic előadásaira a jegyértékesítés már megkezdődött, melynek bevételét teljes egészében a Nem Adom Fel Alapítvány által működtetett, sérült emberek integrációját támogató programokra fordítják. Jegyek vásárolhatók online a www.nemadomfel.hu/nickvujicic oldalon, illetve személyesen munkanapokon 14–19 óra között a Nem Adom Fel Café & Barban (Budapest, VIII. kerület, Baross utca 86., bejárat a Magdolna és a Szűz utca sarkánál).

Forrás: Magyar Kurír