Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szülinapi klubnap a Táncsics utcai családsegítőben

2016. augusztus 15.

Júliusi klubnapunk a szülinap jegyében telt. Megünnepeltük, hogy klubdélutánjainkat egy éve tartjuk a Táncsics utcai Családsegítőben. Beszélgettünk a születésnapi torta eredetéről, a különböző szimbólumokról, a gyertyagyújtásról, és arról, miért fontos, hogy a tortából az első szeletet az ünnepelt vágja.

 a társaságtere-fere

A mi tortánk nem a hagyományos szülinapi torta volt, hanem többfajta sütiből állítottuk össze, mert így egyszerűbben lehetett szervírozni. A sajtos-baconos keksz szintén nagy sikert aratott.

Nosztalgiáztunk is, mégpedig szülinapi kvízünkkel, melyet az elmúlt év eseményeiből, programjaiból állítottunk össze. Akik rendszeresen részt vettek programjainkon, jól tippeltek.

 molinóvalJana

Ismertettük klubtagjainkkal augusztusra tervezett programjainkat, és kértük jelezzék, melyikre szeretnének jönni.

Velünk ünnepelt Mészáros Ágnes, a VGYKE alelnöke. Nagy szeretettel fogadtuk, mindenkihez volt egy-két kedves szava. Domoszlai János gitározott, énekelt, kellemes dél-amerikai dallamokkal köszöntött bennünket. Másik vendégünk, Molnár Béla, profi képekkel örökítette meg az ünnepi pillanatokat.

 klubnapünneplés

Egész nap ítéletidő tombolt, megállás nélkül esett az eső. Ezért sajnos többen nem tudtak eljönni, így csak 13 fő volt jelen.

Ennek ellenére is vidám hangulatban telt el a délután. Ünnepeltünk, nosztalgiáztunk és Daniel Pennac szavai jutottak eszembe:

Nem a múlt időt kell ünnepelni, hanem dicsőséget szerezni annak, ami még előttünk áll.

Ezen leszünk!

Bernát Zsuzsanna