Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Klubnap Kőbányán

2018. március 23.
A kőbányai klubon a tagok beszélgetnek egymással egy asztal köré ülve

Vendégünk volt Farkas Darinka, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola, valamint Tanai Csaba, a VGYKE munkatársa, illetve a tizedik kerületi rendőrkapitányság nyomozója, Kós Judit őrnagy! A program nagyon jó hangulatban zajlott, a klubtagjainkat magával ragadta mind a két előadás!

A tagok egy hosszú asztal körül ülve hallgatják az előadást

Farkas Darinka a vezető kutyák kiképzésének menetéről beszélt, elmondta, milyen követelményeknek kell megfelelniük a vezető kutyáknak! Arról is beszélt, hogy folyik az interaktív kiképzés, mikor az új kutyák át estek az orvosi szűrésen, vagyis megfeleltek a követelményeknek!

Tanai Csaba kollegám arról beszélt, hogy milyen biztonságérzetet ad az embernek a vezető kutyával való közlekedés. Mennyire kinyílik és pozitív irányba változik az életminőség. Szerencsére ezt én magam is tapasztalom, mivel magam is elkezdtem vezető kutyával közlekedni!

A kőbányai klubon a tagok beszélgetnek egymással egy asztal köré ülve

Kós Judit őrnagy az úgynevezett trükkös rablások elkövetési módját mutatta be a tagoknak hanganyag formájában. Azért, hogy könnyen felismerhesse mindenki, milyen rafinált módokon próbálnak bejutni a gyanútlan emberek otthonába, hogy megfosszák őket értékeiktől, pénzüktől!

Samu Attila
közösségi civilszervező