Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Meghallgattattak a „jogos” kérdések

2016. június 16.

A klubnap résztvevőit – Pallos Juditot, a kerületi önkormányzat civil referensét, Kocsonya Józsefet, a kerületi mozgáskorlátozottak egyesületének vezetőjét, dr. Bölkény Ágota jogászt, Kis Gábort és Kiss Mártát, a Láthatár bolt munkatársait, akik árubemutatót tartottak, vásárlási lehetőséget is biztosítva, és természetesen, minden egyes klubtagot, illetve érdeklődőt – Moldován Eszter közösségi civil szervező köszöntötte.

A klub hagyománya, hogy a szervezők részben adományokból vásárolt aprósüteménnyel, teával, kávéval, üdítővel, illetve a klub tagjai maguk készítette süteménnyel, szendviccsel vendégelik meg a részvevőket. Ezúttal – a többi között – Csukáné Polyák Erzsébet készítette vegán-kolbászos szendvicsek kerültek az asztalra.

A klub a közelmúltban eredményesen pályázott egy szilvásváradi kirándulás anyagi feltételeinek megteremtésére, amiről Csukáné Polyák Erzsébet közösségi civil szervező szólt. A tervezett programot Simon F. Nándor közösségi civil szervező vázolta, részletesen említve az oda- és a visszautazás lehetőségeit, a szállást, valamint a helyszíni kirándulást a Szalajka-völgybe.

20160513_15ker2 20160513_15ker1

A klubnap vendégelőadója dr. Bölkény Ágota, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság jogtanácsosa volt: a negyedszázados tapasztalattal rendelkező jogász a szociális ellátásokról, a nyugdíjazásról, a foglalkoztatással kapcsolatos lehetőségekről, problémákról beszélt.
Több kérdést is kapott, például a rehabilitációs ellátásról, a rokkantsági ellátásról, az egészségügyi felülvizsgálatról és az ápolási díjról.

A tájékoztató előadást követően a klubtagjai megismerkedhettek a VGYKE Láthatár boltjának, a látássérültek mindennapjait megkönnyítő, praktikus eszközeivel, amelyek természetesen, megvásárolhatóak is voltak.

A májusi klubnap, akárcsak a korábbiak, egy kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárult: Tóth Péter klubtag például verseket szavalt. Az iroda falán faragott képekből rendezett tapintható kiállításban is gyönyörködhettek a jelenlevők.