Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020 szoftverek decemberi frissítése

2020. január 20.
a képen a JAWS for windows logója látható

A JAWS-ban javult a PDF dokumentumok táblázatainak felolvasása, valamint a Chrome webböngésző és a Google Docs webes alkalmazás támogatása. Emellett több Word-ös hiba is javításra került.

A Közvetlen beállításokon keresztül egy új opcióval most már az is megadható, hogy az egyes weboldalak betöltődésekor a JAWS bejelentse-e a honlapon található elemek számát vagy sem. A szkriptfejlesztők számára jó hír, hogy megújult a Szkriptkezelő, ami immáron modernebb funkcionalitást kínál.

A magyar változatban tovább javult a Liblouis alapú Braille-kijelzés és Braille-bevitel, továbbá nagy mértékben fejlődött a matematikai tartalmak felolvasása.

A ZoomText frissítés jobb webböngésző támogatást biztosít. Elsősorban a legújabb Chrome és Firefox verziókban javult a fókusz- és kurzorkiemelés, ill. a felolvasási zóna használata. Ezek mellett az új, Chromium alapú Microsoft Edge béta változatával is jobban együttműködik.

A Fusion használatakor vagy a ZoomText és JAWS programok együttes futtatásakor is tapasztalható újdonság: a legtöbb HTML-alapú felületen a folyamatos felolvasás már működik a virtuális kurzor vagy az egérmutató aktuális pozíciójától kezdve. Ez többek között igaz a Chrome, az Internet Explorer, az új Edge és az Acrobat Reader DC esetében is.

Az új telepítőkészletek az alapítvány honlapjáról, a Letöltések/Szoftverek oldalt választva érhetők el.

Forrás:
http://infoalap.hu/megjelent-a-jaws-for-windows-a-zoomtext-es-a-fusion-2020-szoftverek-decemberi-frissitese/

a képen a JAWS for windows logója látható

a kép forrása: blog.never.com