Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Mi történt velünk januártól?

2018. augusztus 26.
óbudai látássérültek a főoltár előtt

Januárban nagyon szép programmal kezdtük meg az évet. Klubtagokkal elmentünk az Erkel Színházba és megnéztük Johan Straus „Cigány báró” című művét csodálatos előadásban. A klubnapon „Legyen Ön is milliomos” vetélkedőt játszottunk. Farsang havában népdalénekes vendégünk szórakoztatott minket.

Márciusban a Szemléletmód munkatársai voltak a klubnap vendégei. Otthonában köszöntöttük a VGYKE legidősebb tagját 102-ik születésnapja alkalmából.

A képen Margitka néni látható, balján Terike, a kerületi közösségszervező, jobbján Fodor Ágnes a VGYKE elnöke és mellette Ádámné Szladovits Valéria

Nagy örömmel mentünk az MVGYOSZ Székházában tartott nőnapi rendezvényre. Egy ásványbörzén és kiállításon is voltunk. Áprilisi klubnapon a Költészet napja alkalmából vers került középpontba Mátyás Rita előadásában. Voltunk még Táncdalfesztiválon, és Molnár Piroska színművésszel beszélgettünk egy Pódium est keretében.

Májusban a Láthatár bolt kínálatából vásárolhattunk a klubnapon. A Zeneakadémiára hangversenyre mentünk, egy másik alkalommal a Margitsziget szépségeiben gyönyörködtünk.

Júniusi klubnapon dr. Kis János szembetegségekről tartott előadást. Elmentünk a Szent István Bazilikába és tárlatvezetéssel még több ismeretet kaptunk erről a nagyon szép és nevezetes épületről. A kupola kilátójából pedig megcsodálhattuk Budapest gyönyörű körpanorámáját.

óbudai látássérültek a főoltár előtt

Októberben a Fehér bot napja alkalmából előadói délutánt tartunk vak és látó fellépőkkel a Békásmegyeri Közösségi házban. Ősszel elmegyünk még az Országházba, és egy színházi előadást nézünk meg. A klubtagok nagy örömmel vesznek részt a programokon.

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező