Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Nem áprilisi tréfa, várunk a klubnapra!

2018. április 20.
A képen az új munkatársunk látható a zuglói klubnapon

Először is megismerkedtünk új kollégánkkal Popele Róberttel, aki a kőbányai Lámpás Klubban dolgozik majd együtt Samu Attilával és társkerületi lámpásként segítséget fog biztosítani Zuglóban is.

A képen az új munkatársunk látható a zuglói klubnapon

Miután mindenki bemutatkozott, néhány verssel megemlékeztünk a magyar költészet napjáról, ami éppen klubunk napjára esett. Elsőként Domoszlai Jana mondta el két kedvenc versét, majd Márti olvasott fel néhány ismert és kevésbé ismert verset József Attilától.

Örömmel vettük, hogy új kollégánk Robi is felolvasta egyik kedvencét szintén József Attilától.

Április 27-e a vakvezető kutyák világnapja, erről azért tartottuk fontosnak beszélni, mert Zuglóban két kutyus is segíti munkákat. Tanai Csaba beszélt a nevelő családok és a kiképzők fontos munkájáról, kutyák képzéséről. Elmesélt néhány történetet első kutyájáról, Enyáról és második kutyájával, Boncával való megismerkedéséről is.

Tagjainkat érdekelte a vakvezető kutyák kiképzése, az hogy hogyan választják ki melyik emberhez milyen kutyus való és még sok kérdés fogalmazódott meg témával kapcsolatban, amire Csaba igen szakszerűen válaszolt.

Klubnapunkat jó hangulatban, vidám beszélgetéssel és nasizással zártuk.

Kiss Márta és Tanai Csaba
közösségi civilszervezők

2018. április 7.
A képen Zugló címere látható

Szeretettel meghívunk áprilisi klubnapunkra, melyet 2018. április 11-én a Zuglói Civil Házban (1144 Bp. Csertő park 12.) 14-16 óra között tartunk.

Klubnapunkon néhány verssel megemlékezünk a költészet napjáról, amely éppen ezen a napon van.

Beszélgetünk a vakvezető kutyákról is, hiszen április 27-e a Vakvezető kutyák világnapja. Zuglóban két csoki színű labrador is segíti munkákat. Ezután kötetlen beszélgetés és nasizás következik.

Részvételi szándékodat kérjük, jelezd az alábbi elérhetőségeken.

Email: lampas.zuglo@gmail.com
Kiss Márta: 06/30-327-3704, vagy 06/70-984-5071
Tanai Csaba: 06/30-768-5404

Találkozunk 13-13.15 között az Örs vezér téren a kürtös kalácsos előtt.

Amennyiben van látássérült ismerősöd, ajánld a Zuglói Lámpás Klubot, vagy hozd el magaddal, hadd találjon ő is közösségre! Minden zuglói látássérültet és érdeklődőt sok szeretettel várunk!

A képen Zugló címere látható

A kép forrása: http://14.kerulet.ittlakunk.hu/