Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

NÓRA-TÁMASZPONT

2015. február 22.
Kép forrása: motivacio.hu

Kép forrása: motivacio.hu

A program keretében a megvalósító alapítványok módszertanára épülő, a fogyatékos gyermeket nevelő nők speciális élethelyzetéhez igazított munkaerő-piaci szolgáltatási modell kidolgozása valósul meg. Ennek előzményeként egy országos hatókörű felmérést végzünk az érintettek munkaerő-piaci helyzetéről, a munkavállalást a munkaerő-piaci, családi és intézményi irányból meghatározó tényezőkről. A kutatás hiánypótló a jelenlegi magyarországi viszonylatban, hiszen átfogó, a fogyatékosság több típusát is integráló megközelítésű felmérés nem készült, ennek a célcsoportnak a munkaerő-piaci helyzete feltáratlan.

A kutatásunk eredményeit éppen ezért a szakmai szervezetek számára is átadjuk, ezen túl pedig törekszünk a fogyatékos ügy és a női munkavállalás szakmapolitikai integrációjának elősegítésére.

Az alábbi linken elérhető kutatási kérdőívünket kérjük, hogy továbbítsák a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők számára, ezzel is segítve munkánkat. Csatoltan küldjük a továbbküldhető kísérőlevelet is.

A kérdőív az alábbi linken érhető el: http://goo.gl/forms/ooeKcSEpxb

A NÓRA-TÁMASZPONT program további aktualitásaival kapcsolatban kérjük, hogy kövessék programunkat a www.motivacio.hu és a www.jol-let.com oldalon. A kutatás eredményi alapján kidolgozott módszertan véglegesítését a szakmai szervezetekkel közös workshopon tervezzük elkészíteni, amelyen részvételükre számítunk.

További tájékoztatást kérhet a következő telefonszámon: 06-70-337-1544, illetve a nora.tamaszpont@gmail.com email címen.

Köszönettel:

Zalabai Péterné

Motiváció Alapítvány

Kánya Kinga

JÓL-LÉT Alapítvány

A projekt a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.