Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Óév búcsúztató klubnap Kispesten

2019. december 17.
A Mikulás a klubnapon

Évi utolsó klubnapunkat nem szokásos helyünkön, a KSZSZK-ban (Kispesti Szociális Szolgáltató Központ) tartottuk, hanem kihelyeztük a Laguna Étterembe.

A képen az étterem belső tere látható.

Finom ebéddel köszöntük meg klubtagjainknak, hogy mindig nagy kedvvel jöttek klubnapjainkra, programjainkra. Aktívak voltak egész évben. Még a Mikulás is megjelent, és meglepett bennünket egy kis ajándékkal.

A Mikulás a klubnapon

Elbúcsúztattuk az óévet, ami fölöttébb mozgalmas volt.

Klubnapjainkon sok vendég fordult meg, érdekes előadásokat hallottunk, mi is aktuális témákkal és kvízjátékokkal készültünk. Idén is volt autóbuszos kirándulás. Tabajdon a Mezitlábas Parkba, utána Székesfehérvárra a Bory-várba mentünk. Köszönjük Kispest Önkormányzatának, hogy ezt lehetővé tették számunkra! Több mint 30 programunk volt. A kulturális programok nagyon kedveltek. Voltunk Nikmond Beáta műtermében, ahol Kristóf Lajos is bemutatta műveit, sok kiállításon, mind a Helytörténeti Gyűjteményben, mind a Nagy Balogh János Kiállítóteremben, és a szobornéző séta is folytatódott.

Köszönjük a Helytörténeti Gyűjtemény munkatársainak, Siklós Zsuzsanna gyűjteményvezetőnek, és Mohay Orsolya művészettörténésznek, hogy mindezeken részt vehettünk! Fehér Bot Napi gálaműsorunkat a KMO-ban tartottuk, ami szintén nagy élmény volt.

Beszéltünk 2020-as terveinkről, és reméljük, jövőre is hasonló sikeres évet zárunk!

Esztendő borul esztendőre,
Az új az ót eltemeti.
Ki búsul ezen? Csak a dőre,
A bölcs mindezt csak neveti.

Benedek Elek

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők