Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Klubnap Szentendrén

2017. november 7.
A képen a tagok az asztal körül ülnek

Legutóbbi klubnapunkon is szép számmal gyűltünk össze Szentendrén. Mivel október a látás hónapja, így a fehérbot történetéről és annak használatáról is beszélgettünk.

Alkalmazásának gondolata Guilly d Herbemont francia grófnőtől származik. A párizsi utcákon sétálgatva többször megfigyelte, hogy a forgalmas utcákon félénken és bizonytalanul közlekedő vak emberek állandó veszély helyzetben vannak. Elgondolkodott ezen és addig munkálkodott míg a fehérbotot mint figyelem felkeltő segédeszközt engedélyeztette.

Használata elterjedt Európában majd később csaknem az egész világon. Klubtagjaink közül is többen használnak fehér botot.

A képen Terike látható a tagjaival

Ennek megbeszélése után más téma került középpontba. Klubéletünk aktív résztvevője Szűcs Katika, aki tortával és még más finomságokkal érkezett közénk. Születésnapja volt, így közösen megünnepeltük őt.

A képen a tagok az asztal körül ülnek

A köszöntése után közösen elfogyasztottuk a nagyon finom tortát és a többi finomságokat is. A klubunknak helyt adó gimnázium diákjai most is mint mindig, nagyon előzékenyek voltak és mindenben segítettek.

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!