Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Országos Vakvezetőkutyás Találkozó

2017. április 25.
A fényképen Bonca, a bajnok kutyus látható

janklub_2

Program:

  • vakvezető kutyás verseny
  • kötetlen beszélgetés gazdikkal, kiképzőkkel
  • segédeszköz vásárlási lehetőség

Versenybírók:

  • Juhászné Mályi Edit (Blindehundt Bt.)
  • Lakatos Krisztina (Vakvezető Kutyakiképzők Országos Egyesülete)
  • Nyíriné Kovács Mária (Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola)
  • Németh Ágnes, Renkó Zsuzsanna, Rózsa Kata (MVGYOSZ)

Helyszín:

MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központ
1212, Bp. Dunadűlő út 206883 hrsz.
(Hollandi út 1-el szemben)

További információ: Schiff Mónika iskolavezető 06-30/195-43-13

2016. május 4.

fotó1Az egyre-másra érkező – főleg Golden Retriever és labrador fajtájú – kutyák a verseny előtt rengeteget játszottak egymással az Iskola füves területén. A gazdák elengedték kutyáikat, így mi is megsimogathattuk őket, hiszen ha rajtuk van a hám, akkor már nem lehet őket simogatni.

Az ismerkedés után a verseny főszervezője, az Iskola vezetője Schiff Mónika ismertette a szabályokat és a leküzdendő akadályokat, majd kisorsolták, hogy kik lesznek egy csapatban. A verseny előtt – meglepetésként- megmutatták az Iskola 3 hetes Golden Retriever fajtájú kutyusait, majd kinyitották a kennelekhez vezető ajtót. Az ott lakó kutyákat nem engedték ki, de így rácson keresztül is meg tudtuk őket simogatni.

fotó2A verseny helyszíne a tanpálya volt,amelyen 6 akadályt kellett leküzdeni a kutyáknak és gazdáiknak. Lépcsőjárás, buszmegálló megtalálása, különféle akadályok elkerülése volt többek közt a feladat, melyet a legtöbb kutya kifogástalanul teljesített. A 20 induló versenyző célba érése után újra kihozták a pici kutyákat megmutatni, illetve újra kinyitották a kennelekhez vezető ajtót. A verseny előtt, közben és után büfé állt a vendégek rendelkezésére, ahol zsíros kenyeret, házi limonádét és kávét kínáltak. A tartalmas program eredményhirdetéssel ért véget, majd néhány “búcsúsimogatás” után mindenki elindult hazafelé.

Úgy érzem, hogy kutyabarátként (sajnos még nem kutya tulajdonosként) is maradandó élményben volt részünk és sokáig megőrizzük ennek a napnak az eseményeit emlékezetünkben.

Michlné Nagy Ibolya
Rehabilitációs mentor