Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Osztrák-Magyar Darts versenyt rendeztünk!

2017. augusztus 7.
A képen a két csapat látható, amint versenyre készen felsorakoztak

Régi kedves ismerőseink látogattak el hozzánk Ausztriából. Közös bennünk, hogy nagyon szeretünk játszani, sportolni. Negyedik alkalommal mértük össze tudásunkat, ügyességünket az osztrák látássérült csapattal.  Az izgalmas versenyre a VGYKE székhelyén került sor 2017. július 14-én és 15-én.

A képen a két csapat látható, amint versenyre készen felsorakoztak

A vendégeket az Egyesület nevében Fodor Ágnes elnökasszony köszöntötte. A verseny lebonyolításához szükséges anyagi fedezet nagy részét is az Egyesület biztosította. A viszontlátás öröme megalapozta a játék hangulatát. 7 páros állt a tábla elé, 3 osztrák, 3 magyar és egy vegyes páros.

A képen az osztrák és a magyar csapatkapitány látható

A délelőtti játék után ebédeltünk, majd látogatást tettünk a Zwack Unicum Múzeumba. Vendégeinknek ismerős volt az Unicum eredete, hiszen II. József orvosa Joseph Zwack találta fel az orvosságként alkalmazott 40  féle értékes gyógynövényt tartalmazó italkülönlegességet. A császár mikor megkóstolta, nagyon ízlett neki és így kiáltott fel: „Das ist ein Unicum!”. A több, mint 100 éves tölgyfahordókban köbméter számra érlelik az Unicumot. Megismerkedtünk az alapanyagokkal (gyömbér, kálmosgyökér, fahéj, kardamom, stb), valamint a lepárlás folyamatával. Este jó hangulatú vacsorát költhettünk el vendégeink társaságában a belvárosban.

A képen a kiosztott érmek és emléklapok fényképe látható

Másnap hosszabb játékra került sor. Nagyon igazságos végeredmény született.
1. helyen a vegyes páros végzett Lydia-Zsuzsi
2. helyen osztrák páros Elisabeth-Gerhard
3. helyezett magyar páros lett Izabella-Ferenc.

A képen a harmadik helyezett páros látható, Iza és Ferenc

Immáron hagyományként a következő tornára Bécsben kerül majd sor, melyre a VakonDarts csapata meghívást kapott.  Köszönet a szervezőknek, csapattagoknak, hiszen amellett, hogy maguk is játszottak, szedték a nyilakat, kínálták a vendégeket!

Katona Zsuzsanna