Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Rendkívüli nap a VGYKE életében

2017. június 25.
A képen Ágnes látható, amint az Egyesületünk elnöke kihírdette, hogy ő a pályázat nyertese

2017. június 22-e nagyon rendkívüli nap volt a VGYKE életében, ugyanis megünnepeltük a VGYKE Louis Braille Támogató Szolgálatának 10. születésnapját! Ez a nap a meglepetések és ajándékok napja volt.

Az ünnepség helyszíne a Hermina út 57. szám alatti CSERF-s tárgyalóterme volt, ahol vendégeink között köszönthettük Nánási Tamást a Magyar Nemzeti Bank vezető kommunikációs szakértőjét, Molnár Zsuzsannát, Zugló civilreferensét, Angyal Gábort az MVGYOSZ szakmai vezetőjét és Dr. Nagyné Berke Mónikát.

20170622_113545

Az ünnepség Domoszlai János kollégánk gitár-ének előadásával kezdődött. Ezután Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke mondott ünnepi köszöntőt. Beszélt a támogató szolgálat megalakulásáról és fontos szerepéről. Megköszönte Dr. Nagyné Berke Mónikának a Szolgálat kezdeti alakulásában végzett segítő munkásságát.

20170622_112110

Megtudhattuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank támogatásával sikerült új Ford Transit kisbuszt vásárolnunk, ami nélkül a támogató szolgálat személyszállítási szolgáltatása sajnos nem működhetne. Ez a szolgáltatás nagyon fontos a látássérültek és természetesen azon fogyatékkal élők életében, akik évek óta igénybe veszik a VGYKE Louis Braille támogató szolgálatát erre a célra. Ennek a kisbusznak a kulcsát adta át Nánási Tamás, az MNB vezető kommunikációs szakértője.

20170622_112242

Nánási Tamás ezt mondta el:

A Magyar Nemzeti Banknak létezik egy társadalmi felelősségvállalási programja, melyben kiemelt szerepet kapnak a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, ezen belül is a fogyatékossággal élők különféle csoportjai. Igyekszünk mi is felvenni a kapcsolatot az érintett civil szervezetekkel, de fogadunk olyan pályázatokat is, melyek az érintettek mindennapi életét jobbítják. Így amikor befutott a VGYKE pályázata, nagy örömmel fogadtuk, mert ez közvetlenül segíti az érintett emberek mindennapi életét, így a pénz, amit erre szánunk, az közvetlenül a célcsoport tagjaihoz jut el.

20170622_104508

A meglepetések ezzel még nem értek véget! Az Elnökasszony megköszönte a támogató szolgálat munkatársainak mindennapi munkáját, amit elismerő oklevél kíséretében átadott.

20170622_11314420170622_113120

Kihirdetésre került az „Álomutazás” nevű pályázatunk nyertesének neve is. Új Ágnes tagtársunk nyerte meg, akit a Támogató Szolgálat fog elvinni az általa megjelölt álomutazásra.

20170622_113428

Az ünnepség végén Jana kollégánk gitárkísérete mellett elénekeltük Halász Judit Boldog születésnapot című számát, majd ezt követően az Elnökasszony felvágta az ünnepi tortát.

20170622_114119

Erről a rendkívüli napról a MTVA Esély című műsora és Ruzsa Viktor a civilrádió munkatársa felvételt készítettek. Nagyon fontos egy civil szervezet életében, hogy a nehéz gazdasági helyzetben talpon maradjon és a megkezdett és sokak által igénybe vett szolgáltatásait megfelelő színvonalon tudja biztosítani.

Köszönetet szeretnénk mondani a Magyar Nemzeti Banknak, hogy ehhez a munkákhoz hozzájárult és a segítségükkel tovább folytathatjuk a fogyatékkal élők színvonalas és biztonságos szállítását!

Kiss Márta és Tanai Csaba
közösségi civilszervezők