Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Sándor, József és Benedek a szentendrei klubnapon

2017. március 19.
Sándor, József és Benedek, a hárm klubtag, egymás mellett áll

Az első tavaszi klubnapunkra sokan eljöttek Szentendrén és igazán a tavasz jegyében vette kezdetét. Ugyanis volt közöttünk Sándor, József és Benedek. Mind a hárman vállalták, hogy egy közös fotóval megörökítsük ezt a nem mindennapi találkozást.

Sándor, József és Benedek, a hárm klubtag, egymás mellett áll

Vendégünk volt Tanai Csaba és kutyája Bonca. Csaba részletesen beszámolt a vakvezető kutya iskoláról. Elmondta hogyan képzik ki a kutyákat, hogyan lehet kutyát igényelni. Arról is beszélt, hogy együtt vizsgáztak kutyájával, és azóta is milyen nélkülözhetetlen segítőtárs mindennapi életében.

Bonca kutya és a gazdája, Csabi látható a képen, amint valaki simogatja Boncát

Az előadás után a kérdések sem maradtak el és a látássérültek és a gimnázium diákjai odamentek Boncához egy simogatásra. A látássérültek között voltak akik már régen nem találkoztak, és a viszontlátás öröme jó volt mindenkinek.

A képen az látható, amint a klubtagok az asztal körül ülnek és az asztal tele van finomságokkal

Mindezeket még kellemesebbé tették az asztalokon lévő finomságok, amit jó beszélgetések közben elfogyasztottunk. Mindenki nagyon jól érezte magát, így várjuk a következő találkozást.

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!