Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Segítségkérés Braille-írást ismerőktől

2017. július 2.
A képen egy Braille-lap látható, amint valaki a kezével olvassa

Zemkó Boglárka vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakán végzős hallgató. Társaimmal, Fülöp Ádámmal, Klinko Krisztiánnal és Zagyva Dániellel a Budapesti Műszaki Egyetemről részt veszünk a Microsoft Imagine Cup innovációs versenyén, amelynek megnyertük a magyarországi döntőjét, és jelenleg a nemzetközi döntőre készülünk.

Egy olyan megoldáson – termékünk neve GlovEye – dolgozunk, amivel a látássérültek életét könnyítenénk meg. Célunk, hogy a vakok és gyengénlátók bármilyen nyomtatott szöveget el tudjanak olvasni úgy, mintha az Braille-írásként lenne a papíron. Megoldásunk két részből tevődik össze: egy speciális, Braille-panellel ellátott kesztyűből és egy alkalmazásból, ami bármilyen, kamerával rendelkező okos eszközön futtatható. Az alkalmazás valós időben beolvassa az általa látható szöveget, s az egyes karaktereket a Bluetooth kapcsolaton keresztül elküldi a kesztyűnek, ezután pedig a karakter a Braille cellán megjelenik Braille karakter formájában.

Mostanra elkészült egy prototípus, amit tovább szeretnénk fejleszteni, hogy ötletünket sikerre vigyük, és minél felhasználóbarátabb élményt nyújthassunk. Ennek érdekében prototípusunkat szeretnénk minél több emberrel tesztelni, hogy lássuk, mennyire működőképes a megoldásunk.

Ezúton szeretnék meghívni minden kedves érdeklődőt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének épületébe egy teszteseményre, ahol lehetőségük nyílik kipróbálni a termékünket, véleményt mondani róla, hogy az Önök ötletei és instrukciói alapján dolgozhassunk tovább a fejlesztésén.

Esemény időpontja: 2017.07.04.
Esemény helyszíne: MVGYOSZ, Budapest, Hermina út 47.

Szeretettel várjuk Önöket: Zemkó Boglárka, GlovEye csapata nevében
+36705089394
boglarka.zemko@gloveye.com