Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Séta a Dunánál

2016. május 17.

A két klub azt tűzte ki célul, hogy egy kellemes, sétálgatós és beszélgetős délutánjuk lehessen, ahol mindenki nagyon sok élményt szerezhet. Ehhez a Duna pesti oldalát választották helyszínnek.

20160428szentendre120160428szentendre2

Mivel a klubok tagjai Óbuda felől érkeztek, ezért a kirándulás első állomása a Kossuth tér volt, mely elvileg egy látássérülteknek is használható területté lett átalakítva.

Ezt követően a 2-es villamossal a Vigadó épületéig utaztak le a kirándulók, hogy a sok kereszteződés ne vegye el a sétálás kellemes élményét. Onnantól kezdve a Ferenciek teréig már kellemes ritmusú, beszélgetős séta volt, amelynek a középpontjában a budai oldal látnivalói álltak. Ebben nagy segítséget jelentett, hogy a pesti oldal talán legszebb kilátást biztosító pontján, egy tapintható makett került kihelyezésre. Ezen a bizonyos tapintható maketten a budai oldal látnivalóit lehetett megnézni és a Braille-kiírások segítségével elolvasni.

Utána a Váci utca kellemes hangulatát választották a kiindulópontjukhoz való visszatéréshez. A hűvös idő ellenére, egy csodásan finom fagyival ünnepelték meg az együtt töltött kellemes időt. Ahogyan az szóba került, nagyon hasznosnak és szükségesnek ítélték az ilyen jellegű beszélgetős, sétálós programot, mert nem mindenkinek van rá lehetősége. Erre való tekintettel megállapodtak abban, hogy ez majd visszatérő eleme lesz a közös programoknak.

Hajnalné Filipich Adrienn
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!