Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szemléletformálás felkérésre

2019. november 28.
Egy hallgató Gandhi kutya hámját fogja, miközben becsukott szemmel közlekedik.

Különleges és nem mindennapi meghívásnak tett eleget a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének Érzékenyítő Csapata. A kihívás ezúttal a Budapesti Civil Információs Centrumtól érkezett.

Fodor Ágnes VGYKE elnöke:

Megtisztelő és egyben elismerő volt a felkérés, mely egyesületünkhöz érkezett. Úgy vélem, társadalmunk kezdi felismerni:  csakis professzionálisan érdemes a látássérülteknek a látássérültekért dolgozniuk. Tapasztalati szakértőink, vagy ahogyan mi hívjuk őket “lámpásaink” főváros szerte alázattal, kitartó türelemmel és megértéssel végzik munkájukat. Legyen az óvodai és iskolai, vagy intézményi érzékenyítés.

Egy hallgató Gandhi kutya hámját fogja, miközben becsukott szemmel közlekedik.

De mi is az a Szocioséta?

A fővárosi és megyei civil információs centrumok egységes programot vittek végig a Szociális Munka Napja alkalmából, ennek elnevezése lett a Szocioséta. Ennek keretében a VGYKE-vel rendeztek közös programot. A meghívottak szociológushallgatók voltak a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről. A rendezvényt a Századvég Alapítvány székhelyén tartották meg. Az érzékenyítő programon a VGYKE-t képviselte: Mészáros Ágnes alelnök ION vakvezető kutyájával, Kiss Márta zuglói lámpás Gandhi kutyusával és Tanai Csaba újbudai lámpás Bonca kutyájával.

Mészáros Ágnes alelnök Ion kutyájával és egy hallgatóval látható a képen.

Bátran és tabuk nélkül kérdezhettek a hallgatók, és bátran, tabuk nélkül válaszoltak szakembereink a nem mindennapi kérdésekre, legyen az érdekes, furcsa, szokatlan, merész vagy provokatív.

VGYKE
Sajtóiroda

Az érzékenyítő csapat és a hallgatók ülnek egy teremben.

A cikk megjelent az MTI OS oldalán is!