Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szeptemberi klubnap az egészség jegyében

2016. október 13.

Szeptemberi klubnapunkon Krayné Faragó Zsuzsa, a hangtálak és gongok csodálatos világába kalauzolt el bennünket. Megtapasztalhattuk a tibeti hangtálak és gongok kellemes ellazító rezgését, megnyugtató zengését, egyszerű szépségét, és ami a legfontosabb, kézbe vehettük, megszólaltathattuk a hangtálakat, és a csengőket.

A hangtálak pontos eredete és származása tisztázatlan, előfutáraik feltehetően az álló harangok voltak, és azokból az időkből származnak, amikor az ember elkezdte megmunkálni a fémet. A keleti kultúrkörben; Japánban, Kínában, Thaiföldön és a Himalája vidékén honosak. Hangjukban a külső felükön megszólaltatott harangokra hasonlítanak. Ősi igény formát adni a hangnak, és a hang formáló hatását a harmónia és egészség elérésére használni. Európában Peter Hess  terjesztette el a hangtálakat.

 a-csapath-ani

A hangfürdő alkalmával élvezhetjük a hangtálak csodálatos hangjait, ellazító rezgésüket. A hangtál és gong játék alatt, mélyen ellazulhatunk és megtapasztalhatjuk a hangok és a csend csodálatos varázsát.

A harmonikus rezgések jótékonyan hatnak a belső egyensúlyunk megteremtésére, a lelki békénk megtartására, energia tartalékaink feltöltésére. Sejtmasszázst él át a testünk, a rezgések révén.

Másik vendégünk Ruzsa Viktor volt a Civil Rádiótól. Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadta meghívásunkat. Klubnapunkról 2016. október 28-án hallhattok közvetítést Civil Rádióban.

Szüreti kvízünkből az is kiderült, mi a Verjus (verzsü)? A jó hangulatot az árnyékolta be, hogy Págány Noémi, (aki a masszázsról  tartott volna előadást), nem tudott eleget tenni meghívásunknak, mivel sajnos kórházba került. A legjobbakat kívánjuk neki! Reméljük, egy későbbi időpontban ellátogat majd hozzánk.

A klubnap végén ismertettük az októberi programunkat, valamint kiosztottuk a hangos gyalogátkelők listáját is kerületünkben.

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők