Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szomszédünnep a XV. kerületben

2016. október 26.

A XV. Kerületi Látássérültek Klubjának munkáját támogató rendezvény a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE), és a XV. kerületi Önkormányzat segítségével valósult meg a „Látássérültek vendégül látják a látókat” címmel.

Az időjárás is kedvezett a szabadtéri programnak, amely délelőtt 11:00-kor kezdődött. A megnyitón Hajdú László polgármester úr mondott néhány szót, majd kezdetét vették a koncertek. Elsőként Niki & Miki előadásában hallgathattak a jelenlévők örökzöld slágereket, és a felkínált süteményekből falatozhattak a vendégek. Időközben a bográcsban gulyás készült Kapuszta Csaba, a Pestújhelyi Sport Klub képviselőjének jóvoltából, mely déltájban készen is lett.

 20161008_520161008_7

A jó ebédhez a jó nótákat Hermann Tibor, a VGYKE munkatársa szolgáltatta, aki szintetizátoron játszott, és énekelt. Őt követte a szintén látássérült Tomy Wonder (Somogyvári Tamás), aki a Megasztár egyik szériájában tűnt fel először, így nemcsak a XV. kerületiek számára volt ismerős.

Mindhárom koncert alatt remek volt a hangulat, ami egyre inkább fokozódott az idő múlásával.

 20161008_120161008_2

A rendezvény ideje alatt egészen 15:00-ig a vendégek 300 Ft-ért vásárolhattak tombolajegyet.

A tombolán kisorsolt nyeremények egyikét, egy 7000 Ft értékű puffot az Erdőkerülő utca 7. szám alatt található Gá-La bútor-és lakberendezés ajánlotta fel, ezen kívül az Édes Élet Cukrászda és a Vegán Kozmosz Étterem és a Kínai Áruház pedig különféle süteményeket ajánlott fel. De volt még kisautó, plüssmaci, bor és a főnyeremény, egy hatalmas ajándékkosár.

 20161008_420161008_3

A tombolasorsoláson sokan távoztak nyereménnyel a kezükben, az igazi főnyeremény mégis az, hogy együtt kellemesen eltölthettünk néhány órát a szabadban, napsütésben.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és a támogatást! A rendezvény nem jöhetett volna létre a XV. kerületi Önkormányzat és a VGYKE támogatása nélkül.

További támogatók:
Csokonai Művelődési Központ – hangosítás
Erdőkerülő Team Bt. – üdítő, ásványvíz
Beszeda Tamás,  a kék ház ügyvezető igazgatója – áramszolgáltatás
Gertner Lajosné – gondok (Kék ház)
Galló Ágnes, gondnok (Zsókavár utca)- szórólapozás, plakát
Petrovszky Krisztina – szórólapozás, plakát
Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület
XV. kerületi Polgárőrség

Reméljük, a jövőben is lehetőségünk nyílik a Szomszédünnep megrendezésére!

Csukáné Polyák Erzsébet
VGYKE közösségi civil szervező