Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Tárlatvezetés a Holokauszt Múzeumban

2024. július 4.
Kép forrása: https://bookinbudapest.com/hu/holokauszt-emlekkozpont#google_vignette

Tárlatvezetés a Holokauszt Múzeumban

Kedves Tagok, Kísérők és Érdeklődők!

Szeretettel hívok mindenkit júliusi külsős programunkra, melynek keretében ellátogatunk a Holokauszt Múzeumba, ahol lehetőségünk nyílik megtekinteni a múzeum állandó kiállítását tárlatvezetéssel.

„Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa.

Az egyes témák egyik központi eleme a valós családi és személyes történetek sorozata, amely a kiállítás egészén végighaladó falon kapott helyet. Mire a befejező terembe érünk, a falon futó, az életeket jelző vonalak elfogynak, a bevezető teremben megjelenő személyes tárgyak eltűnnek. Még halljuk az első teremből átszűrődő esküvői zenét, amely a pusztulás előtti időszakra emlékeztet. Innen vezet az út az emlékezés és gyász terébe, a zsinagógába. Az elpusztított közösségek emlékét a lerombolt templomok és imaházak képei, a meggyilkolt egyénekét az üvegpadokon elhelyezett portrék őrzik. Itt kapott helyet az embermentők tere is, amely a külföldi diplomaták és a honfitársaikért minden veszélyt vállaló magyarok történeteivel azt kívánja bemutatni, hogy történelmünk egyik legsötétebb órájában sok százan siettek az üldözöttek segítségére. A kiállítás a zsinagóga karzatán álló üvegfalak meditációs terében zárul.”

A program időpontja: 2024. július 12. 10:00

Helyszíne: Holokauszt Múzeum (1094 Budapest Páva utca 39.)

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken keresztül lehet:

E-mail: pesterzsebet.szervezo@vgyke.com

Mobil: 06301866328

06704310445

Találkozás: 2024. július 12.-én 09:20-kor a 3-as metró Klinikák megállójában a mozgólépcső tetején a kijárat mellett.

A helyszínen a programot követően felvétel készül, mely megtekinthető lesz a Közösség Lámpásai – soroksári Látássérültek Klubja Facebook oldalon, melynek linkje:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086490647357

Várok Mindenkit szeretettel!

Dudiknè Rácz Andrea

VGYKE XX. kerületi Közösségi Civilszervező