Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Tavaszköszöntő Teadélután, Gyümölcsoltó Boldogasszony Napján

2017. március 22.
A képen a Szarkaláb együttes látható előadás közben

Programok:

Fellép a Szarkaláb együttes.

A képen a Szarkaláb együttes látható előadás közben

A kép forrása: ujpest.hu

Az együttes ötlete 2010-ben a Vakok Iskolájában fogalmazódott meg azzal a céllal, hogy az ott tanuló tizenéves fiataloknak adjon valamit, ami valódi értéknek mondható, és amivel érdemes foglalkozni. Magyar népzenét és megzenésített verseket formálunk át a saját képünkre és az együttes hangszerparkjára, s bízunk abban, hogy a hallgatóság is ugyanúgy örömét leli a zenénkben, mint amilyen örömmel mi alkottuk meg és játsszuk újra meg újra együtt.

Egykor mi is az iskolában tanultunk, de ma már dolgozó, tanuló, családos fiatal felnőttekként éljük mindennapjainkat. Ami közös bennünk, hogy zeneszerető, vidám és összetartó csapat vagyunk. Kezdetben az iskola rendezvényeire, majd egyre több fellépésre kaptunk meghívást, már az intézmény keretein kívül is, s eközben lemezünk anyaga is elkészült.

Az együttes tagjai:

  • Pausch Éva, ének
  • Geszti Eszter, ének, fuvola, parasztfurulyák
  • Ferenczi István, tekerőlant, parasztfurulyák
  • Kanalas Gyula, gitár

Nem rég csatlakozott hozzánk vendégzenészként Henkrich Misi is, aki gitárral és ír buzukival gazdagítja zenénket. Az együttes tagja és vezetője Nagy József, aki sajnos már nem lehet közöttünk. De lélekben itt van, és hisszük, figyel bennünket. Egy év telt el halála óta. Hangszereinkben, a dalainkban mindig szólni fog. Köszönet illeti Hrozenszky Beát, a mi Beócánkat is, aki erősít, vezet és biztat bennünket. Mellettünk áll és velünk van, amikor gyengék vagyunk.
Az együttest Geszti Eszter mutatta be.

Kulináris élmények:
A Farkas Teaház zamatos kompozíciói melegítik fel szívünket, kiűzve testünkből-lelkünkből a tél hidegét. A büfében kekszek nyalánkságok, zamatos teák és alkoholos teakoktélok, illetve sör, virsli kapható.

Gyere el hozzánk és hallgasd, hogy zsong a tavasz!

A délután házigazdái Fabók Judit és Farkas Péter.

A rendezvény a Vakbarát Alapítvány támogatásával jött létre.