Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Tervek az év második felére

2016. augusztus 25.

Mivel a megszokott klubhelységünket felújították, ezért augusztusban egy dunai hajóra szerveztük meg a klubdélutánunkat. Ahogyan ezt előre meg is hirdettük, az őszi és a téli programok kidolgozása volt az egyetlen napirendi pont a kellemes hajókázás mellett.

 hajoklub1hajoklub2

Ismét szóba került, hogy nagyon szeretnénk egy második, késő délutáni klub elindítását megvalósítani, mert az eddigi visszajelzések szerint lenne rá igény. Erről a tervünkről még nem tettünk le és reméljük, hogy hamarosan elindulhat ez a második klub a kerületben.

Szóba került a kulturális pályázat ügye is, melyen a kerületben élők fognak szerepelni. Meghallgattuk, hogy kinek milyen elképzelései vannak, hogy azokat felhasználhassuk a tervezés során. A program várhatóan november 11-én lesz, a kerület napjának délutánján és főleg érzékszervi fogyatékosok fognak rajta előadóként szerepelni. Már most is várjuk a jelentkezőket, de a részleteket hamarosan ismertetni fogjuk.

Az év második felében próbáltunk minden kért programnak időpontot találni.

Így dőlt el, hogy szeptemberben a kerületi arborétumot és a sziklaházakat fogjuk felkeresni, valószínűleg a hónap harmadik hetében.

Októberben a Margit-szigeten, a Normafánál és egy vadasparkban fogunk kirándulni, feltehetően a hónap első felében. A tavalyi élményeink alapján biztosak lehetünk a jó időjárásban, ezért mertünk októberre külső programokat tervezni.

Novemberben lehet számítani a kulturális pályázat keretében megvalósuló gálaestre vagy délutánra. E mellett egy eddig titkos minősítésű objektumba is szeretnénk ellátogatni, ha addigra sikerül megállapodnunk a szervezőkkel.

Decemberben lesz lehetőség a saját kézműves termékeket eladásra kínálni az egyesület karácsonyi vásárán, valamint az “összegyesületi” évzáró rendezvényen is lesz mód az önfeledt kikapcsolódásra. Erre való tekintettel úgy állapodtunk meg, hogy a decemberi klub is egy nagyobb ívű rendezvény lesz, zenével és sok egyéb meglepetéssel.

Mindezek mellett folytatódik a közlekedéssel és a napi bevásárlásokkal, ügyintézésekkel kapcsolatos felmérés is, melyhez továbbra is szívesen fogadunk minden észrevételt.

A valószínű időpontok megbeszélése után mindannyian felmentünk a felső fedélzetre, ahol élveztük a kellemes levegőt, valamint azt a látványt, ami elénk tárult. A vak klubtagok részére természetesen narrálásra került a látvány.

Reméljük, hogy a programjainkon továbbra is üdvözülhetünk majd olyanokat, akik eddig nem voltak nálunk és természetesen minden további javaslatra nyitottak vagyunk.

Lenkai Viki és Neumann Károly
közösségi civilszervezők