Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Vahur és társai – tárlatvezetés a Kiscelli Múzeumban

2022. november 16.
A képen gazdáik lábánál várakozó vakvezető labradorok láthatók: Ion, Gandhi és Bonca.

 

Kedves Klubtagunk, Tisztelt Érdeklődő!

Az ember legjobb barátja a kutya – mind ismerjük e mondást.

Évezredek alatt kialakult különleges kapcsolatunk mindkét félnek javára vált: az eb biztonságot, élelmet, szeretetet kapott az embertől, és cserébe rendelkezésünkre bocsátotta hűségét, remek szaglását, zseniálisan sokrétű képességeit, melyek révén megbecsült társsá vált. Legyen szó a gyerekek kedvenc játszópajtásáról, vadászkutyákról, mezőgazdasági vagy rendvédelmi munkakutyákról – és nem utolsó sorban a zsúfolt fővárosi utcákon dolgozó vakvezető kutyákról: nélkülük már nehezen tudnánk elképzelni az életet.

A BTM Kiscelli Múzeum „VAU! A fővárosi kutyatartás kultúrtörténete” címmel időszaki kiállítást nyitott, melyet tárlatvezetéssel látogathatunk meg. Várunk minden kedves érdeklődőt! (Erre a tárlatra kivételesen “civil” kutya is hozható; de cselekedeteiért minden esetben a gazdája felel.)

A kiállítás a múzeum Sziklapincéjében található, megközelítése a jegypénztártól vagy az utcaszintről egyaránt lépcsőn keresztül lehetséges. Kérjük, ennek tudatában tervezzétek látogatásotokat!

A program időtartama legfeljebb 120 perc.

Az esemény Facebook-oldala

Időpont: 2022. november 23., 10:00-12:00

Találkozó: Újpest-központ metróállomás aluljáró, 8:30-8:45 között

Helyszín: Kiscelli Múzeum (1037 Budapest, Kiscelli u. 108.)

Megközelíthetőség: Legbiztonságosabb megközelítési mód a 165-ös busz Remetehegy megállójától 10 perc kutyagolás a parkerdőn át (a Margit Kórház felől a Kiscelli úton sajnos nincs zebra, viszont a forgalom mindig nagy)

A tárlatvezetés költsége 10 000 Ft/csoport, amely a helyszínen fizetendő. A csoport maximális létszáma 15 fő; a tárlatvezetés díja a résztvevők létszámának függvényében fog eloszlani. A múzeumba való belépés fogyatékkal élő + 1 kísérő számára ingyenes.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb 2022. november 22. 12:00-ig! Kísérőt sajnos csak igen korlátozott mértékben tudunk biztosítani, ezirányú igényeiteket mindenképp jelezzétek, vagy gondoskodjatok saját segítőről! Megértéseteket köszönjük!

Üdvözlettel:

Murgács Jánosné és Czagány Izabella
Közösségi civilszervezők
IV. kerület – Újpest

Elérhetőségek:

Tel: +36 30 498-9033, +36 70 387-5261

Email: ujpest.szervezo@vgyke.com