Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Vakvezető kutyák világnapja 2017

2017. május 10.
A képen kutyák és gazdáik láthatóak

Április 26-án volt a LÁRKE által szervezett fórum. Az Új Nemzedék Közösségi Tér előadótermében 11 vakvezetőkutya és 25- 30 témában érintett és téma iránt érdeklődő jelent meg. A Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Tanácsnoka (Molnár Tamás) köszöntötte az egybegyűlteket.

Papp Mária megnyitóját követően Szokó Zsolt, a LÁRKE elnöke, beszélt a rendezvény céljairól, hátteréről és a rendezvény menetéről. A miskolci Baráthegyi Alapítvány kiképzői (Farkas Darinka és Mikola Gyöngyvér) bemutatta szervezetük működését, majd a Pata és Mancs egyesület gyógypedagógus vezetője (Csorbáné Melinda) a terápiás kutyákról tartott előadást.

A képen kutyák és gazdáik láthatóak

A kép forrása: http://feol.hu (© Molnár Artúr)

 

Ezt követően az Alpha-Vet Segítő Alapítvány képviselője (Molnár Tamásné) a menhelyeken élő kutyák körülményeiről és ezzel kapcsolatos tapasztalatairól beszélt. A jelenlévő Alpha-Vet cég értékesítési munkatársa ajándékcsomagokat adott át a megjelent kutyáknak és gazdáiknak.

A program második felében a résztvevők közösen vonultak át a belvároson, majd az Országalmát körbeállva rögtönzött, „flashmob” keretében adtak a médiának interjúkat, beszélgettek a járókelő civilekkel. A közben munkájukat végző kutyusokat és a csoport tagjait önkéntesek átvezették a közelben található Várkörúti ligetbe, ahol az ebek könnyíthettek magukon.

Az esemény a Városház téri Presszóban elfogyasztott kávézással és kötetlen beszélgetéssel zárult.